30 Temmuz 2022 Cumartesi

Tıp öğrencilerinden ‘osteoporoz’ çalışması

Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) Tıp Fakültesi Öğrencileri Birliği Halk Sağlığı Çalışma Kolu öğrencileri vatandaşları ‘osteoporoz’ yani kemik erimesi hastalığı hakkında bilgilendirerek, hastalığa dikkat çektiler.

17-10-2017 17:42:10

PAÜ Tıp Fakültesi Öğrencileri Birliği Halk Sağlığı Çalışma Kolu öğrencileri, vatandaşları ‘osteoporoz’ yani kemik erimesi hastalığı hakkında bilgilendirdi. Gazi Bulvarı Candoğan Parkı önünde stant kuran Tıp Öğrencileri Birliği Halk Sağlığı Çalışma Kolu öğrencileri, vatandaşlara osteoporoz hastalığı ile ilgili egzersizlerin yer aldığı broşürleri vatandaşlara dağıtarak, hastalıkla ilgili anket yaptılar. Hastalık hakkında bilgiler veren öğrenciler, vatandaşların da konuyla ilgili sorularını cevapladılar.

Tıp Fakültesi Öğrencileri Birliği Halk Sağlığı Çalışma Kolu Başkanı Emine Biray Koç, “20 Ekim Osteoporoz Günü olduğu için, bu hastalığa dikkat çekmek istedik.  Kemik erimesi olarak bilinen bu hastalıktan korunma yollarını anlatıyoruz. Özel egzersizler yaparak, doğru beslenmeyle, kahve ve tuzdan uzak durarak bu hastalıktan korunulabilir. Günde 2 bardak süte tekabül eden kalsiyum alınmalı, d vitamini çok önemli, vücudumuz en az 15 dakika güneşlenmeli. Bunlara dikkat edersek hastalıktan korunabiliriz” açıklamasında bulundu. AYŞE SELÇUK KAĞ

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi