Teşkilat ‘Doğan’ dedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart yerel seçimlerinde teşkilatın görüşüne başvurduğu tek ilçe olan Merkezefendi’de eğilim yoklaması yapıldı. Merkezefendi Belediye Başkan Adayı olmak için avukat Şeniz Süzek Doğan, eğitimci Sabri Yıldız ve işadamı Sedat Demirci yarıştığı  eğilim yoklamasında 3 bin 920 delegeden 1680’i oy kullandı.  1667 geçerli oyun 919’unu alan Şeniz Süzek Doğan, CHP’nin Merkezefendi Belediye Başkan adayı oldu. 

24-12-2018 17:24:01

Bera Palace Düğün Salonu’nda sabah 08.00’de başlayan eğilim yoklaması, 17.00’da sandıkların kapanmasıyla sona erdi. Yoklama için 5 kişilik heyet kurulurken, heyet başkanlığını Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin üstlendi. 8 sandığın kurulduğu eğilim yoklamasında Merkezefendi İlçe Başkanlığı’na üye olan 3 bin 920 partiliden 1680’i oy kullandı. 


İYİ Parti de oradaydı
CHP Merkezefendi İlçe Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen eğilim yoklamasının yapıldığı salona İYİ Parti Denizli İl Örgütü de ziyaret etti. Yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapacak olan İYİ Parti’nin Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ve Büyükşehir Adayı Ümit Bahtiyar da, yoklamaya katılıp adaylara başarı diledi.

Delegeler Doğan dedi
Saat 17.00’de sona eren oy kullanma işleminin ardından kurulan 8 sandıktaki oylar görevliler tarafından sayıldı. Oy sayım işleminin sonunda tek kadın aday adayı olan avukat Şeniz Süzek Doğan, 919 oyla birinci sırada yer aldı. 1667 oyun geçerli sayıldığı eğilim yoklamasında Sedat Demirci 521, Sabri Yıldız ise 227 oy aldı.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, “Merkezefendi Belediye Başkan Adayımızı belirlemek için partimizin gerçek sahipleri ilçe üyelerimizle buluştuk.  Demokrasiye inanan partililerimizle demokrasi şöleni yaşadık.  Merkezefendimize, partililerimize ve bütün adaylarımıza hayırlı uğurlu olsun diliyorum” dedi.

“Yerel iktidar yürüyüşü başladı”
Merkezefendi’de eğilim yoklamasına giren belediye başkan aday adayı Av. Şeniz Süzek Doğan, demokrasi şöleni yaşandığını belirterek,  “ Yerel iktidar yürüyüşümüzün bugün başladığına inanıyoruz. Eğilim yoklaması birlik, beraberlik havasında geçiyor, çok mutluyuz. Bütün partililerimiz burada. Katılım güzel ve herkes birbirine güler yüzlü yaklaşıyor. Buradan çıkacak sonuçla birlikte 31 Mart akşamı, Merkezefendi Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili olacağına inancım tam. Bugün birlik ve demokrasi şöleni yaşadık. Biliyorum ki; diğer arkadaşlarımda desteklerini sürdürecektir. Merkezefendi’yi 31 Mart’ta sosyal demokrat belediyecilikle tanıştıracağız. Martın sonu bahardır” dedi.         


“Merkezefendi’yi almak için yola çıktık”
Eğilim yoklamasıyla  ilk adımı attıklarını dile getiren aday adaylarından eğitimci Sabri Yıldız, “Öncelikli olarak partimize ve arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Merkezefendi Belediyesi’ni almak üzere bir yola çıktık. Biz Şeniz Süzek Doğan’ın yanındayız ve ondan isteğimiz Merkezefendi’yi alması” diye konuştu.  

“Birlikte çalışacağız”
Eğilim yoklamasından çıkan sonucun Merkezefendi Belediye Başkanını belirleyeceğini ileri süren Sedat Demirci ise,  “Kendi içimizde yaptığımız kaybedenin olmadığı bir demokrasi şöleni yaşadık. Merkezefendi Belediye Başkan adayımız Şeniz Süzek Doğan ile birlikte çalışıp, Merkezefendiyi sosyal demokrat belediyecilikle tanıştıracağız” dedi.  
Şengül BOZ
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi