Temmuzda üretim başlıyor

Sarayköy'de Türkiye'de ilk jeotermal kaynaklı Sera Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapısı tamamlandı. 1 Temmuz’da talepler değerlendirilerek parseller üreticilere tahsis edilip üretime geçecek olan Sera Organize Sanayi Bölgesi, Sarayköy’e katma değer sağlayacak.  

25-05-2018 16:52:57

Çalışmalarına 2013 yılında başlanan ve Türkiye’nin ilk jeotermal kaynaklı Sera Organize Sanayi Bölgesi’nde alt yapı çalışmalarında sona gelindi.  477 bin 156 metrekaresi sera bölümü olmak üzere, toplam 719 bin 85 metrekare alana sahip ve 12 parselden oluşan Sera OSB’de,  ısıtma sistemi tamamlandı.  1 Temmuz’da üreticilerine tahsis edilerek seraların kurulmaya başlanacağını söyleyen Jeotermal Sera OSB Müdürü Mehmet Yeşilpınar, Türkiye’nin ilk jeotermal Sera Organize Sanayi Bölgesi olması nedeniyle taleplerin de yoğun olduğunu vurguladı. 

PARSELLER SERALARLA BULUŞACAK 

Sera OSB Müdürü Yeşilpınar, bölgenin sıcak ve soğuk su sisteminin kurulduğunu  belirterek, “En kısa zamanda üst yapı çalışmaları da tamamlanacak olan OSB’de temmuz ayından itibaren parseller seralarla buluşmaya başlayacak.  Parsellerin tahsisi ile ilgili süreç başladı. Talepleri  almaya başladık.  Burası Türkiye’nin ilk jeotermal   Sera İhtisas Organize Sanayi  Bölgesi olması nedeniyle  ciddi avantajları var. O nedenle ilgi de yoğun. Uşak, Manisa, Osmaniye,  Kars gibi Türkiye’nin bir çok ilinden  bizzat gelerek yada telefonla arayarak bilgi alan yatırımcılar  var. Gelen talepler, OSB Müteşebbis Heyeti tarafından değerlendirilerek, parseller tahsis edilecek” diyerek süreç hakkında bilgi verdi. 

SARAYKÖY İÇİN ARTI DEĞER

Sarayköy’ün altının ayrı bir zenginlik üstünün ise ayrı bir zenginlik olduğunu vurgulayan Sarayköy Ziraat Odası Başkanı Halil Aktım ise, “Sarayköylüler küçük çapta seracılık yapıyor. Gölemezli Bölgesinde dağınık olarak yapılan seracılığın aşağı doğru geldikçe çoğalması, doğal suyun kullanılması, ilçemize, Denizli’ye ve Türkiye’ye artı değer katacaktır. Henüz seracılık anlamında ne yapılacağını, hangi ürünlerin yetiştirileceğini bilmiyoruz” dedi. 
Özel bir düzenleme ile Sarayköylü çiftçilere de OSB’den yer verilmesini talep eden Başkan Aktım, “Bizim Sarayköylü çiftçiler küçük çaplı seracılık yapıyor. Ama OSB’den yer alamazlar. Bunun için eğer özel bir düzenleme yapılırsa bizim çiftçilerimizde yararlanabilir” diye konuştu. 
Şengül BOZ 
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi