28 Temmuz 2022 Perşembe

Tekstil işçisi gönül elçisi

Tekstil işçisi Nergiz Şenocak’ın,  7 arkadaşıyla birlikte kurduğu Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği,  ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya devam ediyor.  İki yıldan beri ihtiyaç sahibi aileleri tespit edip, giyimden, ev eşyasına,  kırtasiye malzemelerinden tekerlekli sandalye gibi yardımlarda bulunduklarını söyleyen Dernek Başkanı Şenocak, daha çok kişiye ulaşmak için gönül dostlarının desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti. 

16-08-2018 17:13:50

Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği, tekstil işçisi ve birçok sivil toplum kuruluşlarında görev alan Nergiz Şenocak ile tüm enerjisini, eforunu dernek için harcamaya gönüllü İshak Baysal, Demet Şahin, Nuran Kazanç ve Aynur Aktaş tarafından iki yıl önce kuruldu.   Evlerden kullanılmayan ikinci el eşyaları alıp, ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırmakla çalışmalara başlayan dernek, bugün 35 üyesiyle gönüllere dokunmaya, ihtiyaç sahibi kişilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. 

“Yüzlerce kişinin sesi olduk”

Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği Başkanı Nergiz Şenocak,  derneğin ihtiyaç sahipleri ile bağışçılar arasında köprü olduğunu belirterek, “Severek ve gönüllü olarak çalışmalarımızı devam ediyoruz.  Prosedürlere takıldığı için işitme cihazı, tekerlekli sandalye gibi tıbbi malzeme yardımların yanı sıra, ev eşyası, giyim, kırtasiye malzemesi gibi ihtiyaçları da karşılıyoruz. Bunu yaparken biz dernek olarak, ihtiyaç sahiplerinin sesi, kulağı oluyoruz.  Bugüne kadar 500’ün üzerinde aileye yardım eli uzatmanın mutluluğunu, hazzını yaşıyoruz” dedi. 

Avukat  da, öğretmen de buradan giyiniyor 

Derneğin Sırakapılar Mahallesi 1582 Sokakta 14 Nolu binanın 1. Katında kurduğu  mağazada, kadın, çocuk ve erkek kıyafeti, ayakkabı reyonları bulunuyor.  İkinci il kıyafetlerin yer aldığı mağazadan, ihtiyaç sahibi her kesin istediği kadar kıyafet alabileceği gibi bağış karşılığı alışveriş de yapabiliyor. Başkan Şenocak, “Bazen ‘ikinci el kıyafeti kim alır?’ diyorlar. Ama bizim mağazamızın avukat, öğretmen müşterisi var.  Bu işin ne kadar değerli olduğunu bilen herkes mağazamızdan alışveriş yapabiliyor.  Biz burada tüketim çılgınlığının önüne geçtiğimiz gibi, unutulmaya yüz tutmuş paylaşma kültürümüzü de yaşatıyoruz. Bir kenarda atıl durumda olan eşyaları alıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Aslında o eşyalar eski değil çok değerli,  ama bir kenara atılmış kullanılmayan atıl durumdaki eşyalar.  Biz onları değerlendiriyor, yeniden kullanılmasını sağlıyoruz” diye konuştu. 


Gönül dostlarına ihtiyacımız var


İki yıldan beri kendini bu işe adadığını söyleyen Şenocak, “Ben tekstil işçisiyim ve aynı zamanda yerel bir TV’de program yapıyorum. Program ve medyanın desteği ile  bize çok sayıda ihtiyaç sahibi ulaşıyor.  Bizim onlara yardım eli uzatabilmemiz ve mutlu edebilmemiz için bize destek olacak gönül dostlarına ihtiyacımız var.  Derneğimizin giderlerini  bizler, dernek üyeleri kendi imkanlarımızla karşılıyoruz. Ama bizimle birlikte gönüllere dokunmak isteyen, onların  dillerinde dua, gönüllerinde sevgi ve yüzlerinde tebessüm olmak isteyen herkesi derneğimize bekliyoruz” çağrısında bulundu. 
Şengül BOZ 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi