6 Ağustos 2022 Cumartesi

Tarım destekleri iki katına çıkacak

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli 4.sıra milletvekili adayı Ünal Karaosmanoğlu, seçim çalışmalarını Acıpayam’dü sürdürdü. Dedebağ Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan Karaosmanoğlu, tarım desteklerini iki katına çıkaracaklarını söyledi.

11-06-2018 16:01:09

Dedebağ Mahallesi’ni ziyaret eden CHP milletvekili adayı Ünal Karaosmanoğlu, esnafla ve vatandaşlarla sohbet etti, dertlerini dinledi.  Gelir dağılımındaki adaletsizliği gidereceklerini söyleyen  Karaosmanoğlu,  “Üreten, çalışan yurttaşlarımızın emeklerinin karşılığını almasını sağlayarak, gelir dağılımı adaletsizliğini hızla ortadan kaldıracağız. Zengini daha zengin etmeye dayalı mevcut büyüme anlayışı yerine, hakça paylaşıma dayalı, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir kalkınma anlayışını getireceğiz. Sadece milli geliri değil, yurttaşlarımızın yaşam kalitesini ve mutluluğunu da artıracağız. Borçlandırmaya ve borçla tüketime dayanan ekonomik yapı yerine, yüksek gelire, tasarrufa ve üretime dayalı bir ekonomik yapı kuracağız. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerini sileceğiz.  Çiftçinin üretimde kullandığı mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız. Böylece mazotun litresini çiftçiye 3 TL’den vereceğiz” dedi.

Vergi dilimleri yeniden düzenlenecek

Ücretlilerin ve esnafın asgari ücrete kadar olan gelirlerine gelir vergisi muafiyeti tanıyacaklarını belirten Karaosmanoğlu, “ Gelir vergisi dilimlerini yeniden düzenleyeceğiz. Türkiye’yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline getireceğiz. Tarım desteklerini iki katına çıkaracağız. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz.  Parçalı tarım arazilerinin tarım sigortası sorununu çözeceğiz.  Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Her köylüye evinin, ahırının, garajının çatısına ya da bahçesine en az 10 kW gücünde güneş paneli kurabileceği ekipman ve teknik yardımı 10 yıl vadeli ve sıfır faizli kredi ile sağlayacağız. Sulama birliklerine ve su şebekesi pompalama gereksinimi olan köylere sıfır faizli 10 yıl vadeli kredi temin ederek, enerji ihtiyaçlarını güneşten karşılamalarını sağlayacağız. Böylece çiftçimiz rahat bir nefes alacak” dedi.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi