Tarihi zafer unutulmadı

Anadolu’nun Türk yurdu olmasında büyük önemi bulunan  ve 871 yıl önce yaşanan Kazıkbeli Savaşı için anma programı düzenledi.  Anma programında şehitler için saygı yürüyüşü de yapıldı. 

15-10-2019 14:02:59

Büyükşehir Belediyesi’nin Acıpayam Dernekler Birliği, Türk Ocakları Denizli Şubesi ve Denizli Yörükleri Derneği işbirliğinde 871 yıl önce Türklerin zaferi ile sonuçlanan ve Anadolu'nun Türk yurdu olmasında büyük önemi bulunan Kazıkbeli Savaşı için anma etkinlikleri düzenledi. 7-8 Ocak 1148 yılında Alman ve Fransız ordularından oluşan II. Haçlı Seferine karşı yaşanan zaferin anma etkinlikleri savaşın yaşandığı Cankurtaran'da düzenlendi. 

Cankurtaran Honaz Milli Parkı yakınlarındaki Anıttepe'de düzenlenen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, davetliler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Şehitler için saygı yürüyüşünün yapıldığı program, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Türk bayrağının göndere çekilip Fetih Suresinin okunduğu etkinlikte Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’na katılan kahraman Mehmetçikler için dualar edildi. Eski Türk savaşçı kıyafetleri ile kullandıkları silahların yer aldığı programda Oğuz boylarını temsilen çadır da kuruldu. 

Acıpayam Dernekler Birliği Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tok, 871 yıl önce yaşanan Kazıkbeli Savaşı'nı anlatarak, 3 yıldır bu özel etkinliğe emek veren herkese teşekkür etti. Kazıkbeli Savaşı'nın 7-8 Ocak 1148'de yaşandığını anlatan Prof. Dr. Tok, "Tarihe Dokunmak" adı altında farkındalık oluşturmak ve özellikle yöre halkını bilinçlendirmek amacıyla böyle bir program düzenlediklerini, savaşın yıldönümünde de etkinlik düzenleyeceklerini belirterek, “Çoğumuzun bu savaş ve olaylardan haberi yok. Bunları hepimiz öğrenmeli, çocuklarımıza aktarmalıyız” diye konuştu. 

MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk ise, bu özel ve kutlu zaferin anılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de, 871 yıl önce yaşanan zaferin Türk tarihi açısından çok kıymetli olduğunu dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk toprağı olduğu günden bu yana Denizli’ye düşman postalı değmediği dikkat çekerek, “Ecdadımızla ne kadar gurur duysak az. Bizler de bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkacağız. Ecdadımıza layık olabilmek için gece gündüz hep beraber çalışacağız” dedi. 

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi