Tarihe saygıya başarı ödülü

Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nin bu yıl 17'ncisini düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Başarı Ödülü’ne layık görüldü. 

20-11-2018 17:01:56

Denizli'nin yok olmaya yüz tutmuş çok sayıda tarihi değerini restore ederek kente kazandıran ve kentin geçmişine tanıklık eden yapıları yok olmaktan kurtaran Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nin bu yıl 17'ncisini düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Başarı Ödülü  aldı. Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu'nun (KUDEB), Atalar Mahallesi’nde yok olmaktan kurtardığı Ali Fahri Bilge Evi, Necip Ökten Evi, Cezmi Ökten Evi, Abdüloğlu Evi ve Atalar Evi ile yaşattığı tarihi doku Başarı Ödülü'ne layık görüldü. 

Birbirine komşu tarihi evleri restore ederek, bölgede tarihi bir doku ortaya çıkaran Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bu çalışması büyük takdir topladı. Anfaş Antalya EXPO Center’da düzenlenen törende Başarı Ödülü'nü Denizli Büyükşehir Belediyesi adına KUDEB Şube Müdürü Nurhayat Aydın aldı.

“Kent belleğine kazandırıyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’deki tarihi ve kültürel yapıların korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyledi. Geçmişi olmayan bir toplumun geleceğinin de olamayacağını vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Geçmişten gelen değerlerimizi yeniden kent belleğine kazandıracak çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Atalar Mahallemizde geçmişte insanlarımızın birbirine komşu olduğu, gelenek ve göreneklerimizin yaşatıldığı tarihi Denizli Evlerimizi yok olmaktan kurtardık. Bugün aynı güzellikleri ile ayakta tutmayı başardık. Bu güzelliklerin ödüle layık görülmesi bizi ayrıca mutlu etti. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi