Tansiyon yükseldi

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’in Denizli mitinginde söylediği sözler kentteki siyasi tansiyonu yükseltti, AK Parti ve İYİ Parti yöneticileri karşılıklı sert açıklamalar yaptı.  Akşener’e Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “ Meydanın bir an boş olduğu, taşların bağlı köpeklerin bağsız olduğu zamanlar olur. Sana alçak bile demeyeceğim siyasetin yüz karası, çünkü sen çukursun” diyerek aynı sertlikte yanıt verdi. 

29-05-2018 17:15:27

Pazar günü Denizli mitinginde partililere ve vatandaşlara seslenen İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’in, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye yönelik eleştirileri AK Parti cephesinden sert tepki aldı. 


Hedefinde Bakan Zeybekci vardı
Denizli mitinginde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi “Bu arkadaşı nereden buldunuz. Denizli’nin başına bela olmasın diye attınız başınızdan. Sanayi ürünlerinin girdisi dolarla oluyor. Ama o dolarla işimiz yok diyor. Burada fabrikalar çökerken her şeyin dolarla yapıldığı ülkede Ekonomi Bakanı çıkıyor dolarla bizim işimiz yok diyor. Cahil desem değil,  ahmak desem değil. Bu adam nedir anlayamadım.  Çok akıllı olduğu kesin. Ahmak olsa cep doldurmayı bilmez. Hadi oradan be cahil” sözleriyle eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’e AK Parti cephesinden yanıt gecikmedi. 

AK PARTİ CEPHESİ

Zeybekci’den ağır yanıt
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kendisini eleştiren ve ‘cahil’ ifadesini kullanan İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’e twitter hesabından aynı sertlikte yanıt verdi. Bakan Zeybekci, “Meydanın bir an boş olduğu, taşların bağlı köpeklerin bağsız olduğu zamanlar olur. Milletimiz ve Denizli’mizin kadınları salyacı, yalancı, iftiracı, günahkar ağzını bağlar layık olduğun çukura geri gönderir. Sana alçak bile demeyeceğim siyasetin yüz karası, çünkü sen çukursun” paylaşımını yaptı. 


Filiz’den, “Yoğurdun bolluğu nereden geliyor?” eleştirisi 
AK Parti İl Başkanı Necip Filiz de,  Akşener için twitterdan, “Meyve veren ağaç taşlanır der atalarımız. Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımıza, şehrimizin medarı iftiharı bakanımıza İP’e sapa gelmeyen konuşma yapmak haddine değil. Sen esas nereden geliyor bu yoğurdun bolluğu onu söyle” eleştirisini yaptı. 


Zolan’dan Zeybekci’ye destek
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan  da tartışmalara katıldı ve twittter hesabından Akşener’i kınadı. Zolan, “Denizlimizde 2004’ten bugüne bir çok ilki gerçekleştirerek büyük hizmetler eden, Denizlimizi vizyon şehir haline getiren, önceki dönem Belediye Başkanımız, Ekonomi Bakanımız  Nihat Zeybekci’ye yönelik seviyesiz, doğru olmayan sözlerle hakaret eden  Akşener’i kınıyorum” dedi.


”Efelikle terbiyesizliği karıştırmış”

AK Parti Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Dalbudak da,  Akşener’in Nihat Zeybekci'ye sarf ettiği sözler kabul edilemez olduğunu belirtti. Dalbudak, “Meral Hanım değerlerini aşağılamaya kalkıştığı Denizli’den en güzel cevabı sandıkta alacaktır. Meral Hanımın sözlerinin neresini düzeltsek? Bir siyasetçiye yakışmayacak kadar seviyesiz, bu laf atmaya cevap vermekte zorlanıyoruz açıkçası. Denizli insanı akıllı ve sağduyuludur. Tercihlerini aklına ve kalbine danışarak yapar. Bu tercihlerin sokak argosuyla istihzayla aşağılanmasından da hoşlanmaz. Burası efeler diyarıdır ama Meral Hanım efelikle edepsizliği birbirine karıştırmış. Ben inanıyorum ki; Meral Hanım değerlerini aşağılamaya kalkıştığı Denizli’den en güzel cevabı sandıkta alacaktır" dedi.

İYİ PARTİ CEPHESİ

Akgün’den karşı açıklama

AK Partililerin sert tepkilerine İYİ Parti yöneticileri de yanıt verince siyasetin tansiyonu iyice yükseldi.  İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, “Genel Başkanımız Meral Akşener' in ilimize gelişi ile ilgili olarak, miting öncesi ve sonrası gösterdikleri çalışmalardan ötürü, il yöneticilerime, ilçe başkanlarıma, gençlik kolları başkanlarıma teşekkür ederim. Her türlü yaftalamaya rağmen, alanı dolduran, sağanak yağmura rağmen, alanı boşaltmayan, başta hanımefendiler olmak üzere, tüm davetlilerimize teşekkür ederim. Denizlimiz göstermiştir ki; cesaret korkuyu yenmiştir. Bu cesaret Hakkın cesaretidir.Bu cesaret hukukun cesaretidir.Bu cesaret adaletin cesaretidir.‘Güç bende artık’ dönemi bitmiştir.Yüzünü, güneşe dönen tüm Denizli'ye selam olsun” diyerek tepkilere yanıt verdi.


Öztürk te tartışmalara katıldı
Tartışmalara İYİ Parti’nin birinci sıra milletvekili adayı Yasin Öztürk te katıldı. Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin sosyal medyadan yaptığı açıklamaya sosyal medyadan tepki veren Öztürk, “Ben sana kaymakam (bakan) olamazsın oğul demedim. Adam olamazsın dedim” demiş atalar. Önce ülkeyi getirdiğiniz hale bak. Ekonomiye bak! Dolar’a bak! Siyasi kavgaya milletin karnı tok! Hadi ordan işine bak” dedi.

“Karşınızdaki bir kadın”
AKP kadrolarının her fırsatta kadına yönelik açıklamalar yaptığını, ancak Genel Başkan Meral Akşener’in de bir kadın olduğunu rakip olunca birden unuttuklarını belirten Yasin Öztürk, “Biraz edep, biraz terbiye. Biliyorum, korkunuz dağları sardı. Gidiyorsunuz ve bunlar gidişinizin göstergesi son çırpınışlarınız” dedi. 
Ayhan AKAR

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi