3 Ağustos 2022 Çarşamba

Sünnet sezonu açıldı

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nde sünnet sezonu öncesi tüm hazırlıklar tamamlandı. Merkez ve ilçe hastanelerde yapılacak organizasyonlarda 21 uzman hekimle sünnetler ücretsiz ve şölen havasında gerçekleştirilecek.

13-06-2017 19:06:08

Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulların kapanmasıyla birlikte aileleri sünnet telaşı sardı. Çocuklar ve aileler için son derece önemli olan sünnet sezonu öncesi Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nde son iki yılda olduğu gibi bu yılda tüm hazırlıklar tamamlandı. Birliğe bağlı 16 Üroloji Uzmanı ve 5 Çocuk Cerrahı olmak üzere toplamda 21 uzman hekim, sünnet işlemlerini hastanelerde gerçekleştirecek.  Ayrıca üroloji uzmanı ya da çocuk cerrahi olmayan hastanelere de Genel Sekreterlik tarafından yapılan görevlendirmelerle uzman hekim atanarak sünnet işlemleri yapılabilecek. 

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk son iki yılda yaptıkları sünnet organizasyonlarına bu yıl da devam edeceklerini söyledi. Sünnetin uzman hekimler tarafından yapılmasının şart olduğuna değinen Öztürk, Genel Sekreterlik olarak her türlü tedbiri aldıklarını ve bu yaz da çocukların ve ailelerin bu mutlu günlerine ortak olacaklarını belirtti. Öztürk, “ Sünnet işlemi bildiğiniz gibi mutlaka hastanelerde steril ortamlarda uzman hekimler tarafından yapılması gereken bir işlemdir. Unutulmamalıdır ki yapılacak yanlış bir uyguluma çocuğun gelecek dönemdeki hayatını olumsuz etkileyecektir. Bu yüzden birliğimize bağlı hastanelerde sünnet işlemlerini genel ameliyathane koşullarında genel anestezi uygulanarak yapmaktayız. Rakamlara bakacak olursak Birlik olarak 2015 yılında 4 bin 790 çocuğumuzun, 2016 yılında ise 5 bin 945 çocuğun sünnet işlemini hastanelerimizde gerçekleştirmiştik. Bu yılın ilk 5 aylık döneminde de bin 626 çocuğumuz hastanelerimizde sünnet oldu. Yaz dönemi boyunca da sünnet işlemlerimiz devam edecek. Yılsonuna kadar yaklaşık 5 bin çocuğun sünnet işlemlerini gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca Çal, Kale, Honaz, Çameli gibi kadrosunda üroloji ve anestezi uzmanı olmayan hastanelerimizde merkez hastanelerden hekim görevlendirerek bu çevredeki çocukların merkeze gelmeden ilçelerinde ameliyathane şartlarında ve uzman hekimler tarafından sünnet olmasını sağlayacağız” dedi.

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi