6 Ağustos 2022 Cumartesi

Sorunlar sosyal hizmet ile çözülüyor

PAÜ Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Hatice Koç, hastaların tedaviden etkin şekilde faydalanabilmesi için sosyal, psikolojik ve ekonomik problemlerinin tespit edildiğini söyledi.

21-03-2018 18:03:36

Uluslararası Sosyal Hizmet Federasyonu tarafından her yıl mart ayının 3. haftasında Dünya Sosyal Hizmet Günü’nün kutlandığını belirten PAÜ Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Hatice Koç, hastaların tıbbi tedaviden etkin bir şekilde yararlanabilmeleri için sosyal, psikolojik ve ekonomik problemlerin tespit edildiğini belirtti.

Sosyal Hizmet Uzmanı Koç, “Hastalarımıza, psiko sosyal, eğitsel ve destekleyici hizmetler verilmekte, hastanın ailesi ve yakın çevresi ile ilişkilerini düzenleyen çalışmalar yapılmaktadır. Bunun yanında hastanemiz Çocuk Servisi’nde sosyal hizmet etkinlik odasında hasta çocuklarımıza eğitsel ve sosyal faaliyetler yapılmakta, çocuklar hastane ortamından uzaklaştırılarak moral destek verilmektedir. Sosyo ekonomik düzeyi düşük olan hastalar yararına kermes yapılmaktadır. Aileleri ve toplumu organ bağışı, alkol ve madde bağımlılığı, çocukluk çağı kanserleri  konularında bilgilendirme amacıyla stantlar açılıp konferanslar düzenlenmektedir. AMATEM’de tedavi gören hastaların sosyo ekonomik sorunları çözümlenerek tedavilerinin etkinliği artırılmakta ve hasta ailelerine eğitici çalışmalar yapılmaktadır” dedi.

PAÜ Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Hatice Koç, “Sosyal, psikolojik ve fiziksel bakımdan toplumun en sancılı kesimlerinden birine hizmet veren ve mesleğe gönül veren tüm sosyal hizmet uzmanlarının ve sosyal hizmet ailesinin Sosyal Hizmet Günü’nü kutlarız” diye konuştu.
Haber Merkezi
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi