Sokak müzisyenleri: Korkarak çalıyoruz

Denizli’de Gazi Bulvarı’nın sembolü haline gelen sokak müzisyenleri,  zabıtaların kendilerini rahat bırakmasını istiyor. Ve Denizli’de yalnızca Gazi Bulvarı’nda değil, kendi istedikleri yerlerde de çalıp söylemek istiyorlar.

22-08-2017 16:12:43

Gazi Bulvarı’nda son yıllarda görmeye alıştığımız sokak müzisyenlerinin tek sorunu zabıtalar.  Sokakta çalarak hem kendilerini geliştiriyorlar hem de harçlıklarını çıkaran Berkay Karnan gitar çalıyor,  Batıhan Ayvaz  de sesiyle ona eşlik ediyor.  Her iki de lise öğrencisi, her ikisinin de hayali bir konservatuara gitmek. Yaz tatilini sokakta müzik yaparak geçiren Berkay, “Gitar çalıyorum. Hem kendimi geliştiriyorum hem de okul harçlığımı çıkarıyorum.   Spor lisesinde okuyorum. Ama bir konservatuara gitmek. Buradan kazandığım ile dershaneye gitmek istiyorum” dedi.

DENİZLİ’DE OLMAKTAN MEMNUN
Gitar, saz gibi neredeyse tüm enstrümanları çalabildiğini söyleyen Batıhan ise,  9-10 yaşından beri saz çalıyor. Sokakta, müzik yapmanın kendisini mutlu ettiğini söyleyen Batıhan, “Bazen zabıtalar rahatsız ediyor. Ama Denizli o konuda daha ılımlı. Antalya’da müzisyenlerin gitarlarını alıyorlar.  Ama yine de tamamen serbest olsun.  Biz insanları rahatsız etmiyoruz. Onlar bizleri görünce mutlu oluyorlar. Zabıtalar bizi rahat bıraksınlar. Ayrıca yalnızca Gazi Bulvarı’nda değil. Denizli’de birkaç bölge daha belirlensin oralarda da çalalım. Ben de Berkay gibi bir konservatuara gitmek ve İsmail Y.K gibi olmak. O da tüm müzik enstrümanlarını çalabiliyor” dedi.

Şengül BOZ

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi