6 Ağustos 2022 Cumartesi

Siyasiler halkı kutuplaştıran üslubu bırakmalı

Millet Partisi Denizli İl Başkanı Zafer Kodal, iktidara ve muhalefete halkı kutuplaştıran kavgacı dil ve üsluptan vazgeçmeleri çağrısında bulundu. Kodal, “İktidar ve muhalefetin siyaset anlayışı siyaseti kirletmiş ve siyasetin dili sivrilmiştir. Bir an önce siyasiler halkı kutuplara ayıracak, kin ve nefret tohumlarının yayılmasına zemin hazırlayacak konuşma üsluplarından vazgeçmelidirler” dedi.

11-04-2018 18:23:22

Siyasetin  problem çözme sanatı olduğunu söyleyen Millet Partisi İl Başkanı Zafer Kodal, “ Ne yazık ki; ülkemizde yürütülen siyaset problem çözme yerine problemin kaynağı olmaktadır. İktidar ve muhalefet ülke problemlerinin çözümü konusunda ciddi bir çalışma ortaya koyabilmiş değillerdir. En ciddi ve milli konularda dahi anlaşamıyorlar. Kavramları da sulandırarak içini boşaltıyorlar. Meclis kürsüsü ve ekranlar çözüm üretme yerine partilerin kavga alanlarına dönmüştür” diye konuştu.

İktidarın danışıklı muhalefetin de katkısıyla sorunları polemiklerle ve partilerarası kavgalarla örtme eğiliminde olduğunu dile getiren Kodal, “Siyaset kirlenmiş, dili sivrilmiş, hukuk siyasallaşmış, iktidar ‘dediğim dedik çaldığım düdük’ noktasına gelmiştir. Siyasi partilerin kutuplaştırıcı, ötekileştirici üsluptan oy devşirme hesabı;  aile huzurunu bozmakta, komşular, akrabalar arası ilişkiler yaralanmakta, kardeş kavgalarının fitili ateşlenmektedir. İktidar, kurduğu korku imparatorluğu ile kendi içerisinde veya karşısında kimsenin konuşmasına fırsat vermemektedir. Bir an önce siyasiler halkı kutuplara ayıracak, kin ve nefret tohumlarının yayılmasına zemin hazırlayacak konuşma üsluplarından vazgeçmelidirler” uyarısı yaptı.

Kodal, söz düelloları ile ülkeyi uçurumun kenarına getiren  iktidar ve danışıklı muhalefetten kurtulmanın şart olduğunu belirterek, halktan Millet Partisi’ne yetki istedi.

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi