3 Ağustos 2022 Çarşamba

Sınavsız üniversite fırsatını kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi'nin, yükseköğretim kurumlarının herhangi bir bölümünden mezun olan ya da okumaya devam edenler için açtığı ikinci üniversiteye kayıtlar 21 Eylül'de sona eriyor.

15-09-2018 10:58:35

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Bürosu Yöneticisi Salih Ercan, bir örgün eğitim programında kayıtlı veya herhangi bir ön lisans ya da lisans programından mezun olanların sınavsız ikinci üniversite kapsamında istedikleri bir programa kayıt yaptırabildiğini söyledi. Ercan; "Çok isteyerek kayıt yaptırdığı örgün bir programda okuyan, aslında bir mesleği olan ama çalıştığı alanı değiştirmek isteyen, hobisi ya da ilgi duyduğu alan doğrultusunda akademik bilgi edinmek isteyenler ikinci üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi açıköğretim sistemine yöneliyor. Milletvekili, avukat, mühendis, doktor, öğretmen, asker, akademisyen, ev hanımı, üniversite öğrencisi, emekli gibi çok farklı profiller açıköğretim öğrencisi oluyor" dedi.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN PROGRAMLAR

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim  Bürosu Yöneticisi Salih Ercan, ikinci üniversite kapsamında en çok tercih edilen programların adalet, sosyal hizmetler, sosyoloji, sağlık yönetimi, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, acil durum ve afet yönetimi, web tasarımı ve kodlama, ilahiyat, laborant ve veteriner sağlık ile işletme olarak sıralandığını söyledi. 2017- 2018 öğrenim yılında 300 bin kişinin birden fazla bölüm bitirerek mezun olduğunu belirten Ercan, "Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemindeki ön lisans-lisans programlarından birine, herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler ise açıköğretim sistemindeki ön lisans programlarından birine kayıt yaptırabiliyor. 11 Eylül'de başlayan kayıtlar, 21 Eylül'de sona erecek" diye konuştu.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi