27 Temmuz 2022 Çarşamba

Sigarayı bırakanlara teşekkür belgesi

Pamukkale KETEM, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle etkinlik düzenledi. Etkinlikte, sigaranın zararlarına vurgu yapılarak Sağlıklı Nefes Sağlıklı Gelecek Projesi’nde görev alanlar ile merkeze başvurup sigarayı bırakan vatandaşlara teşekkür belgeleri verildi. 

02-06-2018 10:39:39

Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda  düzenlenen etkinliğe, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İbrahim Emreoğlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Burak Altan, Denizli Devlet Hastanesi Yönetimi, KETEM Sorumlu Hekimleri ile çalışanları ile sigarayı bırakan vatandaşlar katıldı.  

“Para vererek ölüm satın alıyoruz”

Sigaranın birçok kanser türüne neden olan sağlığın en önemli düşmanı olduğunu ifade eden İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, aynı zamanda ülke ve ev ekonomisini de olumsuz etkilediğini söyledi. Öztürk, “Yıllarca bir göğüs hastalıkları uzmanı olarak sigarayla mücadelenin içinde oldum. Denizli Devlet Hastanesi’nde Sigara Bırakma Polikliniği’nin kurucularından biri oldum. Hatta o dönemlerde Türkiye genelinde çok güzel projeler hayata geçirdik. Artık Servergazi DH ve Acıpayam DH’de de Sigara Bırakma Poliklinikleri mevcut. Çok yakında Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde de açacağız. Birinci basamaklarda ise KETEM’ler de bu poliklinikleri yapıyoruz. Ne yazık ki; para vererek sigara ile birlikte ölüm satın alıyoruz” dedi. 

“O bir nefes hiç olmamalı”

Geçen yıl Denizli’de  sigara bırakma polikliniklerinde 2 bin 134 muayene yapıldığını ve bunların   1521’ine farmakolojik tedavi, 613’ünü de danışmanlık hizmeti verildiğini açıklayan Sağlık Müdürü Öztürk, “Farmakolojik tedavi başlananların yüzde 22’i, danışmanlık alanların da yüzde 12’sinin sigarayı bırakmış olduğunu görüyoruz. Bu güzel bir oran. Ama burada özellikle vurgulamak istediğim; sigarayı bıraktıktan sonra aradan yıllar da geçse aldığınız bir nefes sizi bağımlılığa geri döndürür. O bir nefes hayatınızda hiçbir zaman olmamalı” diye konuştu. 

Etkinlikte Fatih Mehmet Eldemir, Raşit Öztürk, Oya Cantürk, Gülcan Özkara ve Dilek Tanerler sigaraya başlama ve bırakma hikayelerini katılımcılarıyla paylaştı. Konuşmaların ardından, sigarayı bırakan vatandaşlar ile Sağlıklı Nefes Sağlıklı Gelecek Projesi’nde yer alan personele teşekkür belgesi verildi. 

 

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi