Şiddetle mücadeleye ‘turuncu’ destek

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, ‘16 Gün Dünyayı Turuncuya Boya’ etkinlikleri kapsamında yemekhane merdivenlerini turuncu renkli süslemelerle renklendirdiler ve ‘Güldünyalar Ölmesin’ adlı mini bir drama gerçekleştirdiler.

05-12-2017 18:10:44

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Denizli Soroptimist Kulübü Derneği, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ ile ‘10 Aralık İnsan Hakları Günü’ arasında ‘16 Gün Dünyayı Turuncuya Boya’ etkinlikleri kapsamında kampüste etkinlikler düzenledi.

Cinsiyet ayrımcılığına dayalı bakış açısının sonucu olan kadına yönelik şiddetle mücadelede bir arada çalışmak, toplumsal cinsiyet ayrımcılığı ve kadın cinsiyetine yönelik şiddetin insan hakkı ihlali olduğunun vurgulanması amacıyla; ilk olarak daha parlak bir geleceği simgeleyen turuncu renkli süslemeler merkez yemekhane merdivenlerini renklendirdi. “Cinsiyete Dayalı Şiddete Karşı Harekete Geç” sloganıyla yapılan etkinlikler daha sonra Öğretim Görevlisi Tunay Onursal tarafından hazırlanan ve Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin sahnelediği “Güldünyalar Ölmesin” adlı drama gösterisi ile devam etti. PAÜ Yeni Ufuklar Topluluğu’nun da destek verdiği, kampüs içinde yer alan açık amfide yapılan gösteriye Denizli Soroptimist Kulübü Derneği Başkanı Jülide Keleş Yarışan, Öğretim Görevlisi Tunay Onursal, öğretim elemanları ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi