3 Ağustos 2022 Çarşamba

SGK’dan son çağrı

Denizli Sosyal Güvenlik İl Müdürü Abdullah Mersin, SGK prim affı ve yeniden yapılandırmada son günün 31 Temmuz olduğunu duyurdu. Mersin, uygulamadan faydalanmak isteyenler için hafta sonu kurumun açık olacağını belirtti. 

28-07-2018 10:53:04

Denizli Sosyal Güvenlik İl Müdürü Abdullah Mersin, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren, ‘Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’un son başvuru tarihinin 31 Temmuz olduğunu hatırlattı, getirdiği avantajlardan yararlanılması çağrısı yaptı.

Mersin, yasa kapsamına mart ayı ve öncesi dönemlere ait, 4/a, 4/b ve 4/c kapsamındaki sigortalıların, sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya işveren ya da üçüncü kişilerin sigortalılara yaptıkları haksız fiiller sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, BAĞ-KUR sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacakların girdiğini söyledi.

Yasadan faydalanabilmek için en geç 31 Temmuz tarihine kadar Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü’ne başvuru yapılması gerektiğini belirten Mersin, “Hafta sonu da dahil olmak üzere kurumumuz açık olacak. Borçlu olan tüm sigortalı ve işverenlerimiz başvuruda bulunabilir” dedi. Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi