4 Ağustos 2022 Perşembe

Seyir Tepesi’nde ‘yeşil’ seferberlik

Pamukkale Üniversitesi Bilinçli Nesil Topluluğu üyeleri Seyir Tepesi’nde fidan dikti. Öğrencilerle birlikte fidan diken Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Bugüne kadar 1200’den fazla fidan toprakla buluştu. Bu sayı artmaya devam edecek” dedi.

16-10-2018 16:19:10

Tamamlandığında Seyir Tepesi’ni en çok kullanacak olan Pamukkale Üniversitesi öğrencileri Pamukkale Belediyesi ile el ele vererek bölgeyi  daha yeşil hale getiriyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Seyir Tepesi’nde Bilinçli Nesil Topluluğu öğrenci grubu üyeleri ile fidan dikti.

Bilinçli Nesil Topluluğu Temsilcisi Furkan Oral,  “Pamukkale Belediyesi’nin bize armağan etmiş olduğu Seyir Tepesi’nde fidan dikmek bizim için çok önemli. Ankara’dan geliyorum. Bir çok arkadaşımla konuştuğumda başka illerde görmediğimiz kapsamlı bir proje. Arkadaşlarımız burayı sadece çay içilecek bir yer olarak görmesinler, burada çok farklı aktiviteler olacak. En büyük avantajı üniversitemize çok yakın olması. Artık sadece öğrenci arkadaşlarımız kafelere bağlı kalmayacak, burada nefes almaya gelebilecekler ”dedi. 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise Seyir Tepesi’nin eskisinden daha da yeşil olmasına özen gösterdiklerini belirtti. Gürlesin, “Türkiye’nin En Büyük Tematik Kent Ormanı Parkı’nı yapmak bize nasip oluyor. Böyle bir projeye imza atmaktan dolayı büyük onur duyuyoruz. İnşaatımızın belli bir noktaya gelmesiyle birlikte fidan dikimi çalışmalarımızı da son derece hızlandırdık.  Burada topluluklar, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve farklı gruplarla  fidan dikimine başladık.  Bugüne kadar 1200’ün üstünde fidan dikildi. Ama bununla kalmayacağız bu sayıyı hızla arttırmak istiyoruz. Amacımız bu bölgenin daha da yeşil hale gelmesi” diye konuştu. 
Haber Merkezi


 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi