3 Ağustos 2022 Çarşamba

Serinhisar’a 112 Acil İstasyonu

Hayırsever iş adamı Mehmet Atik tarafından yaptırılan Serinhisar 1 Nolu Mehmet Atik 112 Acil Sağlık İstasyonu törenle açıldı. Açılışla Denizli’de istasyon sayısı 33’e, ambulans sayısı 104’e yükseldi. 

16-02-2019 10:03:06

Serinhisar 1 Nolu Mehmet Atik 112 Acil Sağlık İstasyonu’nun açılış törenine Vali Hasan Karahan, Ak Parti Milletvekili Şahin Tin, Serinhisar Kaymakamı Oğuz Şenlik, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli’de 33 Acil Sağlık İstasyonu’nda 478 personel ve 104 ambulansla acil sağlık hizmetlerini sunduklarını belirterek, “Bugün il olarak vakaya ulaşma süremiz ve 4 dakika 18 saniye olup gerçekten çok iyi düzeydedir. Kırsalda ise 12 dakika 22 saniye ile Türkiye genelinde çok iyi yerde olduğumuzu söylemek mümkün. Tabi burada özveriyle çalışan sağlık personellerimizi unutmamak lazım. 478 çok kıymetli arkadaşım sahada kesintisiz sizlere sağlık hizmeti sunuyor”dedi. 

Denizli Milletvekili Şahin Tin de sağlığın önemine değinerek,  “Ben Serinhisarlı kardeşlerimi çok şanslı buluyor, bu istasyonun ilçeye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. Vali Hasan Karahan ise, “Son yıllarda sağlıkta Türkiye bir devrim yaptı. Bunu bütün dünya biliyor hatta bunu nasıl yaptınız diye gelip soranlar oluyor. Gerçekten 20 – 30 yıl önce bu imkanlarınız olacak deseler inanamazdık. Türkiye’nin sağlık konusunda bu kadar kolay ulaşılabilir, bu kadar rahat imkanlara kavuşabileceğimizi inanmıyorduk. Bir vakaya 4 dakikada ulaşabiliyorsak bu dünyada ulaşılması zor bir başarıdır. 112 Acil Sağlık İstasyonun arsasını Serinhisar Belediyesi temin etti. Hayırseverimiz de ciddi bir meblağ ayırarak binanın yapımını üstlendi. Hayırsever iş adamı Mehmet Atik’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Hayırsever Mehmet Atik ve Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş’a plaket  verildi,  112 Acil Sağlık İstasyonu hizmete açıldı.

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi