Şenel’den 30 yıllık nostalji

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Şevket Murat Şenel, mezun olduğu Koca Mektep olarak bilinen Denizli Lisesi’nde 30 yıl aradan sonra öğrencilere sunum yaptı. İnşaat mühendisliğini öğrencilere anlatan Şenel, “O zamanlar eski bina diye adlandırdığımız tarihi binada bu sunumu yapmış olmam beni heyecanlandırdı” dedi.

13-03-2018 17:23:36

Ayhan AKAR
Tarihi geçmişi 1874’lere dayanan ve siyasetten sanata, spordan bürokrasiye kadar birçok önemli ismi mezun veren Koca Mektep Denizli Lisesi, önemli bir mezununu ağırladı. İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Şevket Murat Şenel, 30 yıl önce öğrenci olduğu  lisenin sınıflarında bu kez ders verdi.

Denizli Lisesi’ne, öğrencilere inşaat mühendisliği mesleğini bir sunumla anlatmak için giden İMO Başkanı Şenel, öğrencilere eğitim verirken duygu dolu anlar yaşadı. Öğrencilere yönelik sunum sonrası Denizli Lisesi Müdürü Mustafa Sizhan ile bir araya gelerek Koca Mektep’i gezen Şenel, öğrenciliğinde görmediği kayıt defteri ve fotoğraf albümü sayfalarını açarken heyecanını gizleyemedi. 

Denizli Lisesi’nde anlamlı bir gün geçirdiğini belirten İMO Başkanı Şenel, “Bu hafta Denizli Lisesi’nin konuğu olarak 12. sınıf öğrencileri ile buluştuk ve inşaat mühendisliğini gençlerimize anlattık. Fakat beni heyecanlandıran asıl konu, mezunu ve mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum Koca Mektep’te, o zamanlar eski bina diye adlandırdığımız tarihi binada bu sunumu yapmış olmamdı. Lise 1. sınıfı o binada okumuştum. 30 yıl aradan sonra sınıfımı, o koridorları tekrar gezmiş olmak benim için çok anlamlı ve özeldi. Bana bu duyguları yaşatan şey o binanın çok güzel ya da çok modern bir yapı oluşu değildi. Bu tarihi bina benim gibi pek çok kişinin hatıralarına ve duygularına dokunuyordu” dedi.

Denizli’de bir çok kişinin yıllar önce mezun oldukları  Koca Mektebi torunları ve çocukları ile ziyaret etmelerinin tarihi binaların korunmasının gerekliliğini gösterdiğini belirten Şenel, “Bu okul pek çoğumuz için Denizli Lisesi olmanın çok ötesinde bir anlam taşıyor. Orası Koca Mektep. Gönlüm Koca Mektebin okul olarak kalmasından, kalamıyorsa dahi bu şehrin geçmişinin canlı bir şahidi olarak hak ettiği değeri almasından ve korunmasından yana” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi