3 Ağustos 2022 Çarşamba

Sendikalar öğretmene sahip çıktı

Çivril’de öğrencisi tarafından darp edilen Edebiyat öğretmeni Derya Çakıroğlu için sendikalar basın açıklaması düzenledi. Eğitim Bir Sen ve Türk Eğitim Sen, basın açıklamalarıyla meslektaşlarına sahip çıktı.

16-01-2018 16:28:22

Çivri’de öğrencisi tarafından darp edilen Edebiyat öğretmeni Derya Çakıroğlu için Sendikalar basın açıklaması düzenledi. Türk Eğitim Sen Çivril Cumhuriyet meydanında, Eğitim Bir Sen Derya Çakıroğlu’nun görev yaptığı Beycesultan Teknik ve Anadolu Endüstri Meslek Lisesi önünde düzenledikleri basın açıklaması ile meslektaşlarına sahip çıktı.
Çivril Cumhuriyet Meydanı önünde basın açıklaması yapan TES Çivril İlçe Temsilcisi Erhan Akgöz, Derya öğretmene uygulanan şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi.

DERYA ÖĞRETMEN SAHİPSİZ DEĞİL
Derya öğretmene sonuna kadar sahip çıkacaklarını kaydeden Akgöz, “Bu emeğimizin karşılığı ne bireysel, nede toplumsal olarak bu olmamalıdır. Derya öğretmen bizim Nene Hatunumuzdur, bizim Kara Fatma’mızdır. Bizim Çalıkuşumuzdur. Bizim Halide Edibimizdir. Öğretmene dayak hele ki bayan öğretmene her türlü şiddet, mobbing bizimde kırmızı çizgimizdir” dedi.

“ŞİDDET SARMALI DÜŞÜNDÜRÜCÜ”
Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Başkanı ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve Eğitim çalışanları ise okul önünde bir basın açıklaması yaptılar.
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kazım Tefçi, Beyce Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde şiddete maruz kalmış eğitim çalışanımıza destek olmak için burada olduklarını belirterek, “Son zamanlarda okul içinde ve dışında öğretmenlerin maruz kaldığı şiddet olaylarında gözlenen artışın, eğitimin işleyişini ve toplumsal huzuru ciddi manada tehdit eder boyuta ulaşmıştır. Hemen hemen her yıl okulların açılmasıyla başlayan şiddet haberlerinin neredeyse günlük hayatın parçası haline gelmiş olması, sıradanlaşması maalesef acı bir realite olarak bizi endişelendirmektedir. Şiddetin fiziki ve psikolojik hasarı sadece maruz kalan eğitimcinin hayatını etkilemekle sınırlı kalmamakta, başta ailelerine ve öğrencilere olumsuz yansımalarıyla eğitim düzenini de etkilemektedir. Eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalı her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürücüdür” dedi.
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi