Semt pazaryerlerinin eksiklikleri gideriliyor

Kurulduğundan beri 9 mahallede kapalı pazaryeri yaptıklarını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Kapalı pazaryerleri sayesinde hem vatandaşlarımız hem de Pazar esnafımız daha rahat alış veriş yapma imkanı buluyor. Semt pazaryerlerinin eksiklikleri gideriliyor. Biz Pamukkale ilçesini, geleceğe her yönden hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.

29-01-2018 18:03:57

Havaların soğuması ile birlikte önemi daha anlaşılan kapalı pazaryerlerini bölge bazında projelendirdiklerini söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bu konuda 68 mahallenin tamamına hitap edebilecek, bölge bazında önemli noktalarda pazaryeri yapıyor ya da mevcutlarda onarım çalışmaları gerçekleştirdiklerini dikkat çekti.  

Pamukkale’de semt pazaryerlerinin eksikleri gideriliyor
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, her yıl mevcut pazaryerlerinde onarım-bakım ve yenileme çalışmaları yaptıklarını ifade ederek, Akhan, Akköy, Çeşmebaşı, Güzelpınar, Kurtluca, Pınarkent, Uzunpınar mahallelerinde yeni baştan inşa ettikleri kapalı pazaryerlerine 2017 yılında Küçükdere ve Yukarışamlı kapalı pazaryerlerinin de eklendiğini söyledi.  2015 yılında, 8 bin nüfusa sahip olan Pınarkent’te, 2 bin 250 metre kare kapalı alanda,5 dükkan, 25 araçlık otoparkı, bay, bayan tuvalet, zabıta odası ve mescidin de yer aldığı kapalı pazaryeri yapıldığını açıklayan Gürlesin,  aynı yıl, Akköy’de toplam 220 metrekare dükkan alanı bulunan, 2 bin 100 metrekare kapalı, 2 bin 500 metrekare açık alanı bulunan Akköy Kapalı Pazaryeri, yaklaşık 1 milyon 100 bin liralık yatırım gerçekleştirildiğini söyledi.

Güvenilir tartı uygulaması devam ediyor
Pamukkale Belediyesi tarafından, mevcut pazaryerlerinin zeminlerinde, çatılarında onarım çalışmaları ile birlikte, Pazar esnafının ve vatandaşların talebine göre tuvalet ya da mescit gibi talepleri de yerine getiriliyor. Belediye Başkanı Gürlesin, tüm bunlarla birlikte vatandaşların daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için Belediye Zabıta ekiplerinin de her Pazar günlerinde denetimlerine devam ettiklerini söyledi. Başkan Gürlesin ayrıca, Pazar yerlerinde geçtiğimiz yıl hayata geçirdikleri güveniler tartı uygulamasının vatandaştan tam destek aldığını dikkat çekti.

Bölge bazında pazaryerleri
Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Akköy ve Pınarkent kapalı pazaryerleri gibi, Akhan, Çeşmebaşı, Güzelpınar, Kurtluca, Uzunpınar mahallelerinde de kapalı pazaryeri inşa ettiklerini söyledi. Ayrıca, 2017 yılında da, Küçükdere ve Yukarışamlı kapalı pazaryeri projelerini tamamladıklarını sözlerine ekleyerek, ilerleyen dönemler içinde, mahalleleri bölge bazında ele alarak, bölgenin ihtiyacına göre, önemli noktalarda pazaryerleri için gerekli planlama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi