3 Ağustos 2022 Çarşamba

Sarayköy’de 500 kilo atık ilaç toplandı

Sarayköy’de Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün birlikte hayata geçirdiği  “Atık İlaçlarla Geleceğimizi Zehirlemeyelim” projesiyle  6 ayda 500 kilo atık ilaç toplandı. Toplanan ilaçlar bertaraf edilmek üzere Ankara’ya gönderildi. 

10-04-2019 10:28:43

Üç kurumun 6 ay önce başlattığı proje kapsamında eczanelere, Aile Sağlık Merkezilerine ve sağlık evlerine atık ilaç kutuları bırakıldı. Ardından okullara, hastanelere ve ilçenin dört bir yanına asılan afişlerle vatandaşların evlerinde günü geçmiş, kullanılmayan ilaçlarını eczanelere, Aile Sağlık Merkezilerine ve sağlık evlerine getirmeleri istendi. Titizlikle sürdürülen proje kapsamında okullarda düzenlenen seminerlerle öğrencilere atık ilacın çevreye ve geleceğe olan zararları anlatıldı. 6 ay sonunda Sarayköy’de 500 kilo atık ilaç toplandı.  500 kilo atık ilaç bertaraf edilmek üzere Ankara'daki tesislere gönderildi.

Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, “İlaçlar sağlımız için son derece önem teşkil ediyor. Ancak gereksiz kullanımlar hem sağlığımızı hem de çevremizi olumsuz etkiliyor. İlçemizde 6 ay önce başlatmış olduğumuz projemiz ile vatandaşlarımızı atık ilaç ile ilgili farkındalık yaratmak istedik ve istediğimiz hedefe ulaştığımızı düşünüyorum. 6 ay içinde 500 kilo ilaç vatandaşlarımızın ilgisi ile toplandı. Her şehre örnek olacak olan bu projemizi başarıyla sonuna gelmekten ayrıca onur duydum” diye konuştu.  

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Çabuk ise, projeyle vatandaşları ve öğrencileri atık ilaç yönetimi konusunda bilinçlendirmek, akılcı ilaç kullanımı konusunda genel farkındalık oluşturmak, ilaç kimyasallarının toprağa karışıp çevre kirliliğine sebep olmasını önlemeyi amaçladıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın duyarlılığıyla  500 kilo atık ilaç topladık. Hedefimize ulaşmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi