3 Ağustos 2022 Çarşamba

Sarayköy’de 2 bin 160 kişi kanser taramasından geçti

Sarayköy’de kanseri erken evrede yakalayabilmek amacıyla başlatılan tarama programlarında 2 bin 160 kişiye kanser taraması yapıldı. 3 kişinin kanser olduğu tespit edilerek tedavi takiplerine başlandığı belirtildi. 

20-12-2019 12:28:03

Denizli Sağlık Müdürlüğü ve Denizli İş Kadınları Birliği Derneği (DİKAB) işbirliğiyle kanserde erken teşhis farkındalığını yaratmak adına  ‘Pembe Şehir Projesi’ başlatılmıştı. Proje kapsamında Sarayköy Belediyesi ve Sarayköy İlçe Sağlık Müdürlüğü destekleriyle ilçenin tüm mahallelerinde kansere karşı erken teşhisin önemi anlatılıyor. 

Sarayköy İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden elde edilen bilgi doğrultusunda kansere karşı savaşın önemli etkenlerinden birisi olan erken teşhis için KETEM’e 2019 yılı ocak ve ekim ayı sonu itibariyle bin 91 kişi götürüldü.  Bin 862 kişinin taraması ise Sarayköy İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

40-69 yaş aralığında meme kanseri taraması yapılan 488 kadından 117 tanesinin ileri tetkik için bir üst basamağa sevk edildiği bilgisi verilirken 2 kişinin de kanser olduğu tespit edilerek tedavi takibine başlandığı ifade edildi. 

30-65 yaş aralığında rahim ağzı kanser taraması yapılan 603 kadından 31’inde HPV virüsüne rastlanarak ileri tetkik için bir üst basamağa sevk edildiği bu kişilerden birinde kesin kanser tedavisine başlanıldığı belirtildi. 

Sarayköy Aile Sağlık Merkezleri tarafından 50-79 yaş aralığındaki kadın ve erkek grubunda olan bin 259 kişinin Gaitada Gizli Kan (GGK) taramaları yapılarak 36 kişinin ileri tetkik için bir üst basamağa sevk edildiği aktarıldı. Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi