6 Ağustos 2022 Cumartesi

Sancar’dan kanun teklifi

CHP Denizli Milletvekili H. Teoman Sancar, vatani görevini yapan askerlerin şehir içi ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanması için kanun teklifi verdi. Sancar, “Mehmetçiklerimize sahip çıkmak ise temel görevi olmalıdır” dedi.

01-08-2018 18:21:05

CHP Denizli Milletvekili H. Teoman Sancar, vatani görevlerini yapan askerlerin ve ailelerinin yaşamlarına küçük de olsa kolaylık getirecek kanun teklifi verdi. Sancar, vatani görevini yapan askerlerin ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmasını istedi.

Teklifin gerekçesinde düşük gelirli ailelerin, 12 aylık askerlik süresi boyunca çocuklarına yardım etmekte zorlandıkları, vatani görevini yapan askerlerin de çalışamadıklarından dolayı ailelerine mali açıdan yük getirdiğini vurgulayan Sancar, geçen yıl İstanbul Hasdal’daki kışladan bayramda aileleriyle görüşmek için çarşı iznine çıkan askerlerin İstanbul kartları olmadığı için otobüse alınmadığını hatırlattı.

CHP’li Sancar, “Halkın rahat ve refah içinde uyuyabilmesi için askerlerimiz geceleri ve gündüzleri gözlerini kırpmadan ülkemizi gerek iç gerekse dış tehditlerden korumaktadır. Vatan sınırlarımızı koruyan ve gözünü kırpmadan her türlü fedakarlığı gösteren Mehmetçiklerimize sahip çıkmak ise temel görevi olmalıdır” ifadesini kullandı.

Bedelli askerlik uygulaması örnek verildi

Bedelli askerlik için belirlenen miktarın askerliğini yapan birçok gencimiz için yüksek bir rakam olduğunu kaydeden Sancar, “Vatani görevini yapan gençlerimizin şehir içi ulaşım araçlarından ücretsiz olarak yararlandırılması, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi küçük de olsa moral olacaktır” dedi.

Kanun teklifi, vatani görevini yapan askerlerin, demiryolları ve denizyollarının şehir içi hatlarından, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanılmasını öngörüyor.

 Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi