6 Ağustos 2022 Cumartesi

Sanat tarihle buluştu

Buldan’ın tarihi sokakları, Denizli ve Karşıyaka Soroptimist Kulüpleri tarafından düzenlenen Buldan’da Sanat Var  Festivali ile şenlendi.  Başkan eşleri Neptün Soyer ile  Bahija Şevik’in de podyuma çıkarak Buldan bezinden hazırlanan yöresel motifli tasarımlarının tanıtıldığı defile  göz kamaştırdı.  

14-10-2019 11:07:52

Buldan Kaymakamlığı, Buldan Belediyesi, Denizli Sanayi Odası’nın destekleriyle Denizli ve Karşıkaya Soroptimist Kulübü tarafından düzenlenen Buldan’da Sanat Var Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.   Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Buldan’ın tarihi sokaklarında yürüyen Soroptimist Kulübü üyesi iş ve meslek kadınları giydikleri yöresel motifli kıyafetleri ise renkli görüntüler yaşandı. 

Kortej yürüyüşünün ardından eski arastada   gerçekleştirilen açılış törenine, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, DSO Başkan Yardımcısı Okan Konyalıoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Nur Velidedeoğlu Kavuncu, Karşıyaka Soroptimist Kulübü Başkanı Sema Özay, Denizli Soroptimist Kulübü Başkanı Nihal Güngör Kılınç ile çok sayıda soroptimist üyesi kadın sanatçı katıldı. 

 Buldan’ın tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerinin yanı sıra organik tarımı ile de ön plana çıktığını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Buldan, sahip olduğunu değerleriyle Denizli’nin incisi diye düşünüyorum. Biz, bir Beypazarı’nın, Safranbolu’nun önceki haliyiz. Kat edeceğimiz çok yolumuz var. Öncelikle hedefimiz,  Kral yolu olarak adlandırdığımız Pamukkale-Laodikya-Tripolis-Buldan-Yayla Gölü turizm hattını canlandırmamız gerekiyor. Bu konuda, Bakanlığın, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.  İzmir Köy-Koop Başkanı  Neptün Soyer,  kooperatif olarak İzmir’de çok güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Tecrübelerimizi Buldan ile paylaşabiliriz. Her türlü desteğe vermeye hazırız. Gerekirse başkan eşi kontenjanını da kullanabilirim”  dedi. 

Başkan eşlerinden defile şov

Açılış konuşmalarının ardından Fatoş Öztürk ile Nihal Güngör Kılınç’ın yerel dokumalardan hazırladıkları tasarımlar tanıtıldı.  Yerel motifli giysileri podyumda tanıtan Neptün Soyer, Bahija Şevik ile soroptimist kulübü önceki dönem başkanları ve üyelerinin performansı göz doldurdu.  Buldan’ın tarihi sokakları, Türkiye’nin dört bir yanından gelen, Ebru, Tasarım, Seramik, Resim, Fotoğraf, Terra-Cotta  sanatçısının atölye çalışmalarıyla renklendi.  Sanatçıların atölye çalışmaları iki gün devam edecek.  

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi