25 Temmuz 2022 Pazartesi

Sağlıklarına kavuştular

Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde yer alan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi, 2 minik yavruyu tekrar hayata bağladı. Kalp rahatsızlığı şikayetiyle 6 aylık Ümit ve akciğer enfeksiyonu sıkıntısıyla 3 yaşında ki Cebrail yoğun bakım ünitesinde hayati riski atlatarak sağlığına kavuştu. İzmir’in dışında bölgede tek olan çocuk bakım ünitesi, çocuklara sağlık dağıtmaya devam ediyor.

26-01-2017 10:22:51

Doğumsal kalp hastalığı sorunuyla minicik bir bedene sahip 6 aylık Ümit ile akciğer enfeksiyonu nedeniyle yaşadığı sağlık sorunlarıyla 3 yaşında ki Cebrail, hayat tehlike içerisinde Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde yer alan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alındı. Minik Ümit, genel durumu kötü, septik şok ve çoklu organ yetmezliği tanısıyla 3 gün solunum cihazında kaldı, bir çok kan ürünü ve komplike tedaviler aldı. Tedavilerle 9’ncu gün sonunda Ümit Bebek, sağlığına kavuştu. Şimdi kalp ameliyatı olacağı günü bekliyor. 

Cebrail ise akciğer enfeksiyonu nedeniyle 7 gün solunum cihazında yüksek basınç altında durumu izlendi, tedavilerle solunum cihazından başarılı şekilde ayrıldı. İki minik yavruda hayati riskleri atlatarak, bakım ünitesi sayesinde yaşama bir kez daha tutunmayı başardı. İzmir’in dışında bölgede tek olan çocuk bakım ünitesi, çocuklara sağlık dağıtmaya devam ediyor. 

“Sağlık dağıtıyor”

Ünite Sorumlusu Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Fulya Kamit Can, iki minik çocukta olduğu gibi merkezin sağlık dağıtmaya devam ettiğini belirterek, “Çocuk Yoğun Bakım Ünitemiz, çocuk yoğun bakım uzmanı, 11 çocuk yoğun bakım hemşiresi ve 5 çocuk yoğun bakım personeliyle özverili şekilde çalışmakta ve birçok merkezden kritik çocuk hastaları sevk almaktadır. Bu iki hastamızın yüz güldürücü sonuçlarını gece-gündüz özveriyle çalışan hemşire ve personel ekibimize, cihaz ve malzeme ihtiyacımızı hızla karşılayan Genel Sekreterimiz Uz. Dr. Berna Öztürk başta olmak üzere Sekreterlik çalışanlarımıza, Başhekimimiz ve Başhekim Yardımcılarımıza borçluyuz” dedi.


“Hayati önem taşıyor”

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk’te  Denizli Devlet Hastanesi’nde birçok branş uzmanının ve diğer illerde olmayan birçok bölümün bulunması nedeniyle Denizlilerin çok şanslı olduğunu söyledi. 


YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi