Sağlık hizmeti evlere taşındı

Ağır engelli ve huzurevine yerleşmek için sıra bekleyen vatandaşların, evde sağlık hizmeti alabilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği arasında Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın katıldığı törenle protokol imzalandı.

23-05-2017 16:13:11

Valilik Makam Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol törenine; Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Erdoğan ile Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk katıldı. İmzalanan protokol ile Denizli Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde kalmakta olup yatılı kurum bakımı hizmetinden faydalanan ruhsal tanılı bireylerin Denizli İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından görevlendirilen psikiyatri uzmanı tarafından muayenelerini yapma, ilaç yazma, rapor işlemleri ile danışılan hekim olarak takip ve tedavileri sağlanacak. Bu kapsamda; ayda bir psikiyatri uzmanı tarafından merkezde yatılı kalan ruhsal engelli bireylere yerinde sağlık hizmeti sunulacak. Hastaların ilaç ve tedavileri görevlendirilen psikiyatri uzmanı tarafından düzenlenecek. Kriz ve atak anlarında danışabilmek amacıyla ismi bildiren hekim danışman hekim hizmeti de verecek ve aynı zamanda bu hastaların psikiyatri servisine yatışında da öncelikli olması sağlanacak.

“Devletimizin en öncelikli görevlerindendir”

Vali Altıparmak, ağır engelli vatandaşlarımızın kurumlarca tespiti yapılarak hizmetten yararlanacağını söyleyerek; “Vatandaşlarımıza, güvenli, etkili, kaliteli ve zamanında sağlık hizmeti vermek devletimizin en öncelikli görevlerindendir. Ülkemiz sağlıklı insan kaynağının niteliği ve sunulan sağlık hizmetinin etkinliği bakımından, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle boy ölçüşecek seviyeye ulaşmıştır. Bugün imzaladığımız protokol ile buna katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.









     




YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi