Sağlık çalışanları müjde bekliyor

Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, 550 bin sağlık çalışanının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlarken  yıpranma payı ve döner sermaye düzenlemesi beklediklerini söyledi.

15-03-2018 16:38:40

Türkiye’de hizmet veren 550 bin sağlık çalışanının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayan Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, 14 Mart’ın bayram olarak kutlanmasının sağlık çalışanlarının bazı haklara kavuşmaları halinde gerçekleşeceğini vurguladı. Koçoğlu, hükümetin gündemde olan torba yasa ile hakkaniyetli ve ihtiyaca cevap veren düzenlemeler yapmasının önemine işaret etti.

Sağlık hizmetlerinde reformlar yapıldığını, şehir hastaneleri ile son teknoloji cihazların sağlık çalışanlarının ve halkın hizmetine sunulduğunu belirten Koçoğlu, sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümünün de bir o kadar hassas bir konu olduğunu dile getirdi.  Koçoğlu, "Sağlıkta dönüşümün birinci aşaması başarıyla tamamlandı, sırada ikinci aşama var. Sağlık çalışanları bu dönüşümün merkezinde yer almalıdır. Torba yasa taslağında belirtilen tüm sağlık çalışanlarına yıpranma payı, ek ödemelerin emeklilik maaşına yansıması, hastanelerdeki çalışma şartlarının iyileştirilmesi, her hastaneye kreş zorunluluğu ve özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin bir an evvel yürürlüğe girmesini heyecanla bekliyoruz” dedi.

SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ

Sağlık çalışanlarının yıpranma payı ile ilgili uzun süredir bir bekleyiş içinde olduklarını hatırlatan Koçoğlu, "4 yıldır sağlık çalışanlarımız müjde bekliyor. Taslakta düşünülen 4 yılda 1 yıpranma payının 5 yılda 1 yıl yıpranma payı olmasını talep ediyoruz. Sadece nöbet tutan sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesini asla kabul edemeyiz. Somut adımlar bekliyoruz. Nasıl ki röntgende çalışanlar radyasyon nedeniyle yıpranma payı alıyorsa ameliyathanelerde görev alan sağlık çalışanları da bu haktan yararlanabilmelidir" diye konuştu. Koçoğlu, Zeytin Dalı Operasyonu'nda görev alan sağlık çalışanlarının vatanına ve milletine hizmet aşkıyla bölgede büyük bir emek sarf ettiğinin de altını çizdi.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi