28 Temmuz 2022 Perşembe

Saat 22.00’ye kadar poliklinik uygulaması

Servergazi Devlet Hastanesinde Kulak Burun Boğaz, Ortopedi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları branşlarında vardiya poliklinikleri açıldı.

03-01-2018 18:37:32

Acil servisteki hasta yoğunluğunun azaltılması, acile gelen poliklinik hastalarının ayrı bir polikliniğe yönlendirilerek ilgili branş hekimine muayene olmasının sağlanması, acildeki gerçek acil hastalarına daha hızlı ve güvenli hizmet sunulabilmesi amacıyla başlatılan uygulama ile 16.00-22.00 saatleri arasında ilk etapta 3 branşta vardiya poliklinik hizmeti verilmeye başlandı.


Yeni yılın ilk iş günü başlatılan uygulamayı yerinde değerlendiren İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk, vardiya poliklinikleri saatinde acil servisi ziyaret ederek sağlık çalışanları ve hastalarla görüştü. Hastane Başhekimi Op. Dr. Alparslan Alsoy ve Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Derviş Berk’in eşlik ettiği ziyarette hastalara vardiya hizmeti ile ilgili bilgi veren Öztürk uygulama hakkında hastaların görüşlerini aldı.

SERVERGAZİ DH’Yİ GÜÇLENDİRİYORUZ

Öztürk; “Bakanlığımız günlük acil hasta sayılarına göre acil servislerde hasta yoğunluğunun azaltılması ve dolayısıyla hastalarımıza daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunulabilmesi için vardiya polikliniği açılması yönünde bir çalışma başlattı. İlimizin en yoğun hasta potansiyeline sahip Denizli DH’de 2001 yılından bu yana başarıyla yürütülen vardiya poliklinik hizmetini bugün Servergazi DH’de de başlatmış olduk. Geçtiğimiz 3 yıl içinde gerek yeni atamalarla gerekse hekim görevlendirmesi yaparak hastanemizin eksik branşlarını tamamlayıp 7 branşta branş nöbeti tutulabilmesini sağlamıştık. Şimdi de vardiya poliklinikleriyle hastanemizi daha da güçlendiriyoruz” dedi.

3 BRANŞTA VARDİYA POLİKLİNİK HİZMETİ BAŞLADI

Servergazi DH’de günlük ortalama 500 acil hasta muayenesi yapıldığını belirten Öztürk; “2017 yılında acil servise 16.00-24.00 saatleri arasında başvuran hastaları değerlendirdiğimizde % 60 gibi büyük bir kısmının 16.00-21.00 saatleri arasında müracaat ettiğini akut farenjit, üst solunum  yolu hastalıkları, akut tonsilit ve yumuşak doku hastalıkları tanılarının çoğunlukta olduğunu gördük. Bu doğrultuda hastanemizde ilk etapta KBB, ortopedi ve çocuk hastalıkları branşlarında her gün 16.00-22.00 saatleri arasında vardiya polikliniklerini başlatmaya karar verdik.  Bu uygulama ile acil servisin yoğunluğunu azaltarak hastalarımıza daha kaliteli bir hizmet sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi