Risk grubunda yer alan Ayşe Ünal, safra kesesi ameliyatı ile sağlığına kavuştu

Burdur’da yaşayan 100 yaşındaki Ayşe Ünal, Özel Denizli Tekden Hastanesi’nde risk grubunda olmasına rağmen yapılan safra kesesi ameliyatı ile sağlığına kavuştu. Başarılı geçen ameliyatın ardından acılarından kurtulan Ayşe Ünal, taburcu oldu. 

21-12-2018 11:05:04

Bir asırı geride bırakan Burdurlu 3 çocuk 3 torun sahibi 100 yaşındaki Ayşe Ünal, karın ağrısı, iştahsızlık ve bulantı şikâyetleriyle tavsiye üzerine  Özel Denizli Tekden Hastanesi’ne geldi. Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Durmuş Ali Özdemir kontrolünde tetkikleri incelenen Ayşe Teyze’nin safra kesesinde taş olduğu tespit edildi. Yaşı nedeniyle yüksek risk grubunda bulunan Ayşe Ünal’ın yapılan tetkikler sonrası ameliyat edilmesine karar verildi. Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Durmuş Ali Özdemir ve Anestezi Uzmanı Dr.Cihan Karakaş kontrolünde yaşlı kadın  ameliyata alındı. 

“100 yaşında da olsan acı aynı acı”

 Başarılı geçen safra kesesi ameliyatının ardından ağrılarından kurtulan Ayşe Ünal, “İnsanın yaşı kaç olursa olsun acı aynı acıdır. Beni ağrılarımdan ve acılarımdan kurtaran doktor oğlumdan, hastanenin sahiplerinden ve çalışanlarından Allah binlerce kez razı olsun” dedi. 

“Yaşı riskliydi, ama başardık”

Yüksek riskli bir hastayı sağlığına kavuşturduklarından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr.Durmuş Ali Özdemir ise “Hastamız bizlere karın ağrısı ve kusma şikâyetleri ile başvurdu. Safra kesesinde taş olduğunu tespit edip ameliyat kararı verdik. Ayşe Teyze’nin yaşı riskli grupta yer alsa da ameliyatımız çok başarılı geçti” diye konuştu. Ameliyatın ardından acılarından kurtulan 100 yaşındaki Ayşe Ünal, taburcu edildi.

Haber Merkezi 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi