28 Temmuz 2022 Perşembe

Progar’da gençler fikir üretecek

TOBB Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu, koordinatörü Denizli Ticaret Odası’nın destekleriyle PROGAR Kolektif Çalışma Merkezi’ni açtı. Denizli'de bir ilk olan merkezde, inovasyon ve girişimcilik kültürünün sivil toplum, özel sektörle buluşturulması hedefleniyor.

23-03-2019 10:50:44

Ticaret Odası’nın katkılarıyla  Zeytinköy Mahallesi’nde kurulan Progar’ın açılışına, DTO Meclis Başkanı Salih Sarıkaya, Başkan Yardımcıları Hasan Aracı ile Melek Sözkesen, yönetim kurulu üyeleri, Genç Girişimciler İl İcra Kurulu Başkanı Sinan Salgar ile Genç Girişimciler İl İcra Kurulu üyeleri katıldı. Progar  Merkezi kurucularından Sinan Sözkesen, “Burası, ilk tohum. Bu projemizi, Denizli Ticaret Odası ve TOBB Denizli Genç Girişimciler İl İcra Kurulu’nun destekleriyle gerçekleştirdik. Bizim hayal ettiğimizden de güzel oldu. Progar’ın, önce Denizli sonra da Türkiye’ye yayılmasını diliyorum” diye konuştu.

Üç oda tasarlandı

Genç Girişimciler İl İcra Kurulu Önceki Dönem Başkanı Civan Sözkesen ise, fikrin kendilerine geldiğinde heyecanlandıklarını belirterek, “Önümüzdeki yıllarda bu tarz merkezlerin ekonominin itici güçleri olacağına inanıyoruz. İş dünyasında her şey takım çalışmasına dayanıyor. Progar’ın kuruluş vizyonu da bu.  Farklı alanlarda uzman olmuş insanların bir araya gelip, ortaya farklı bir şeyler çıkarması için bu merkezimizde üç tane oda tasarladık. Bunların ilki hayal odası. Çünkü, her şey hayal etmekle başlıyor ama o hayalleri de somut ticari fikre dönüştürebilmek önemli. O yüzden bu odada oluşturduğumuz vizyon, hayallerin somut fikre dönüşmesi oldu. İkinci odaya ise somut fikri gerçeğe dönüştürmek ve iş planlarını hazırlanmak için geliştirme odası dedik. İşi geliştirmeyle de kalmayıp anlatmak için seminer odasını tasarladık. Böylece konsept bir çalışma merkezi ortaya çıktı. Burası bir örnek; bu tür merkezlerin hızla artacağını düşünüyoruz” dedi.

TOBB Denizli Genç Girişimciler İl İcra Kurulu Başkanı Sinan Salgar da, merkezin, genç girişimcilerin fikirlerini paylaştığı, projelendirip üretime geçirdiği bir yer olacağını belirterek, böylelikle Denizli ve Türkiye ekonomisine katma değer sağlamayı hedeflediklerini söyledi. DTO Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen ise Progar’ın Denizli’deki dinamiklerin birlikte, kolektif çalışacağı tek yer olduğunu söyledi. 

Konuşmaların ardından açılışa katılanlar yeni bir fikri temsil eden balonları patlatarak merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi