30 Temmuz 2022 Cumartesi

Pembe Şehir iki birincilik getirdi

Pembe Şehir Projesi’yle kanser taramalarını yoğunlaştıran Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’da düzenlenen “Tarama ve Tarama Sonrası Teşhis Eğitimi  Programında,  nüfusu 70 bin  üstü olan iller arasında hem meme kanseri hem de kolorektal kanser tarama sayılarında Türkiye birincisi oldu. 

22-06-2019 12:44:51

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Denizli İş Kadınları Birliği (DİKAB) işbirliğiyle eylül ayında başlatılan Pembe Şehir Projesi kapsamında kanserin erken teşhisinde çok önemli olan taramaların arttırılması, Denizli’de yaş grubunda taranmadık kimse kalmaması yönünde bir dizi eğitim çalışmaları ve tarama faaliyetleri yapılmıştı. Çalışmalar kapsamında 2018 yılında meme kanseri taramasında 40-69 yaş aralığındaki 42 bin 432 kişi, kolorektal (Bağırsak) kanser taramasında 50-70 yaş aralığındaki 46 bin 423 kişi taramadan geçirilmişti. 

Gerçekleştirilen bu taramalar, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ödül töreninde nüfusu 70 bin üstü olan iller arasında Denizli’ye her iki tarama türünde de birincilik ödülü  getirdi. Ankara’da düzenlenen  Tarama ve Tarama Sonrası Teşhis Eğitimi programında Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara tarafından takdim edilen ödülü Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat aldı.

 Öztürk’ten kutlama

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, kansere karşı verilen mücadelede erken tanının büyük önem taşımasından dolayı başlattıkları Pembe Şehir Projesi ile Denizli’ye iki ödül birden kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Öztürk,  “Projemizi 2018 yılının son aylarında başlatmamıza rağmen kısa zamanda hızlı bir yol kat ettik. Özellikle projemizde amaç çalışan kadınlarımıza ulaşmaktı ve bunun için de birçok tekstil firmamızın bayan çalışanlarına eğitimler verdik, onları KETEM taramalarına davet ettik.  İlçelerimizde de  tarama oranlarımızı yükselttik.  Bu ödüller aslında hepimizin emeğinin karşılığıdır. Denizli için sağlıkta en iyiyi başardıkça vatandaşlarımızın sağlığı da o derece iyi olacaktır” dedi. 

Haber Merkezi

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi