17 Ağustos 2022 Çarşamba

PAÜ öğrencileri otizm gönüllüsü oldu

Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilgiler İletişim Topluluğu, Denizli Otizm Derneği ile 7 haftadır süren çalışmalarda öğrencilerin gelişimlerine katkıda bulunacak dayanışmaya imza attı.

05-12-2017 18:35:06

Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilgiler İletişim Topluluğu (SOBİT) üyesi öğrenciler ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ kapsamında örnek bir çalışmaya imza attı. Otizm gönüllüsü olan üniversite öğrencileri her hafta Denizli Otizm Derneği’ne gelerek otizmli öğrencilerle ilgilenirken, dernek yönetimi de ebeveynler için ‘Aileler Soruyor, Uzmanlar Yanıtlıyor’ söyleşileri gerçekleştirdi.

Denizli Otizm Derneği ile 7 haftadır devam eden dayanışma etkinliklerini 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla kamuoyu ile paylaşan Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri Ayşe Yılmaz, ZehraYıldız, Belgin Karaçay, Mustafa Şişli ve Ahmet Yılmaz, DOD’un koordinasyonunda otizmli çocuklarla ilgilenirken, aileler için eğitim seminerleri yapıldı. Ergoterapist Tuğba Koyun, Müzik eğitmeni Mustafa Akyüzlüer, çocuk gelişimi öğretmeni ve yazar Hülya Gürel, Çocuk Gelişimi Öğretmeni Perize Tuncalı ve psikolog Sefer Mavigöl, ailelerin sorularını yanıtladı. Üniversitelilerin desteği sadece otizmli öğrencilerle ilgilenmekle sınırlı kalmadı. Okulun bahçesini temizleyip düzenleyen öğrenciler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliklerine de otizmli çocuklar ve aileleriyle birlikte katıldılar.

Önce otizmli çocuklara nasıl davranılması gerektiğini bilmedikleri için tedirgin olduklarını ancak DOD yönetiminin kendilerini bilgilendirmesi ve desteği sayesinde rahatladıklarını belirten gönüllü öğrenciler, edindikleri deneyimin öğretmenlik yaşamlarında kendilerine yol göstereceğini ifade ettiler. Otizmli çocukların ve ailelerinin dünyasına girme fırsatı buldukları için kendilerini şanslı hissetiklerini belirten üniversiteli gönüllüler, toplumun otizmli çocukları dışlamak yerine onlara destek vermesi gerektiğini vurguladılar.


 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi