27 Temmuz 2022 Çarşamba

PAÜ Hastanesi’nde yeni ünite

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne yeni açılan Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Ayaktan Tedavi Ünitesi hastalara hizmet vermeye başladı.

28-02-2018 15:37:27

Hastane bünyesinde tedavi süreleri iki yılı bulan kanserli çocukların kemoterapilerinin servis yatışı olmaksızın yapılmasına olanak sağlayan Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Ayaktan Tedavi Ünitesi kuruldu. Çocuk Hematoloji B. D. Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Ay, yeni açılan Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Ayaktan Tedavi Ünitesi’nin  kuruluş amacı hakkında bilgi verdi. 

Lösemi, lenfoma gibi kanserli çocuk hastaların tedavilerinin yaklaşık iki  yıl sürdüğünü belirten Doç. Dr. Yılmaz Ay, “Bu süre zarfında hastalara kemoterapi ilaçlarının bir kısmını damardan vermekteyiz. Bu kadar uzun süreli ve hastaneye bağımlı tedavi nedeniyle çocuk hastalarımız sosyal ve psikolojik yönden olumsuz etkilenmektedir. Ayrıca hastaneye yatış süreleri uzadıkça hastane enfeksiyon riskleri artmaktadır. Bu nedenlerle kemoterapilerini servise yatış yapılmadan mümkün olan en kısa zamanda ve güvenli bir ortamda uygulamak amacıyla ayakta tedavi ünitemizi kurduk. Bu sayede kanserli çocuk hastalarımızın hastanede kalış süreleri azalacak, hastane enfeksiyon riskleri düşecek,  sosyal ve psikolojik açıdan hastalığın yarattığı olumsuz etkiler kısmen ortadan kalkacaktır” dedi. 
Haber Merkezi
 
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi