3 Ağustos 2022 Çarşamba

PAÜ Hastanesi’nde hayata tutundu

Aort yırtılması nedeniyle PAÜ Hastanesi’ne başvuran 73 yaşındaki Ayşe Açık, geçirdiği başarılı operasyon ile hayata tutundu. 

24-05-2018 18:42:03

Şiddetli karın ve sırt ağrısı nedeniyle PAÜ Hastanesi’ne başvuran ve yapılan tetkikler sonucunda aort damarının yırtıldığı teşhis edilen 73 yaşındaki Ayşe Açık, geçirdiği başarılı operasyon ile hayata tutundu. 

Ameliyat hakkında bilgi veren Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Üyesi Prof.Dr. Bilgin Emrecan, ”Karın ve sırt ağrısı nedeniyle hastanemize gelen Ayşe Açık’ın, karın ve göğüs kafesi içerisindeki aort damarında ileri derecede genişleme ve yırtık mevcuttu. 2009 yılında aortun kalpten çıkan bölümü, 2011'de de aortun karın içerisinde böbrek damarlarından sonraki bölümü değiştirilmiş. Bu sefer daha riskli olan karaciğer bağırsak ve böbrek damarlarını da içeren ve göğüs kafesinin içerisine uzanan bölümünde akut aort diseksiyonu ve anevrizması olması nedeniyle ameliyata alındı. Sayılı merkezlerde uygulanan tekniklerle omurilik ve karın içerisindeki organların beslemesi yapılarak yaklaşık 4 buçuk saatlik bir ameliyat ile sağlığına kavuşan hastamız 3. aort ameliyatından da yürüyerek hastaneden ayrıldı” dedi.

PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer ise  3. basamak hastane olarak en iyi hizmeti verdiklerini,  son teknoloji teknikler kullanılarak hastalara hizmet verdiklerini söyledi. 

Haber Merkezi 


 
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi