27 Temmuz 2022 Çarşamba

PAÜ’den bilim adamlarına vefa

Pamukkale Üniversitesi Senatosunun aldığı kararla, Kongre ve Kültür Merkezi (KKM) ve Merkez Kütüphane’ye bilim adamlarının isimleri verildi.  Kararla Kongre ve Kültür Merkezinin adı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi , Merkez Kütüphanenin adı ise  Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi olarak değiştirildi.

15-04-2019 14:32:46

PAÜ Senatosu aldığı kararla bilim adamlarının isimlerini üniversitenin birimlerine verdi. Denizli’nin yetiştirdiği önemli bilim adamlarından biri olan Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz’ın adı Kongre ve Kültür Merkezi’ne verildi.  Yumrutaş Kasabası’nda 1924 yılında doğan  Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, okuma yazmayı 12 yaşından sonra öğrendi, açık öğretim üzerinden eğitim görüp nihayetinde İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü'nde eğitimine devam etti. Einstein’ın kütle çekim teorisinde bir hata bulduğunu düşünen Dr. Yılmaz’ın hocaları ona bu konuda yardımcı olamayınca, Massachusetts Institute of Technology (MIT) ile irtibata geçtiler. Ulaştıkları profesörlerden birisi, Dr. Yılmaz’ın fiziğe yaklaşımından etkilenerek onu yanlarına davet etti. O noktada İngilizce bilmeyen Dr. Yılmaz, dil bariyerine rağmen 1952 yılında ABD’ye gitti. Denizli’nin yetiştirdiği başarılı örnek insanlar arasında olan Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz,  dünyanın sayılı bilim adamlarından biri olarak kabul ediliyor.

PAÜ Merkez Kütüphaneye ise Prof. Dr. Fuat Sezgin’in adı verildi. Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle bu yıl Fuat Sezgin yılı ilan edildi. Prof. Sezgin Suudi Arabistan Kral Faysal Vakfı’nın İslami bilimler ödülünü 1978 yılında ilk alan kişidir.  Prof. Dr. Fuat Sezgin son olarak, Arap-İslam Bilimleri Enstitüsü için hazırladığı bilimsel araç ve gereçlerin benzerlerini yaptırarak, açılışını 25 Mayıs 2008 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı İstanbul İslam, Bilim ve Teknoloji Müzesinin açılmasına önayak olmuştur.

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi