30 Temmuz 2022 Cumartesi

PAÜ’de 2018-2019 akademik yılı törenine Hukuk Fakültesi’nin ilk öğrencileri katıldı.

Pamukkale Üniversitesi 2018-2019 akademik yılı, Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı.  Törene katılan Hukuk Fakültesi’nin ilk öğrencilerine ilk dersi Denizlili HSK Üyesi Alp Arslan verdi.  Törende ikinci üniversite konusu da gündeme geldi.

11-10-2018 12:01:55

Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki törene Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağ, HSK Üyesi Alp  Arslan, Baro Başkanı Müjdat İlhan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları  ve akademik personel ile bu yıl eğitim öğretime başlayan Hukuk Fakültesi’nin ilk öğrencileri katıldı. 

Hedefimiz nitelikli eğitim

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağ yaptı.  Rektör Bağ,  Pamukkale Üniversitesi’nin 62 bin öğrencisi ve 2 binin  üzerinde akademisyeniyle akademik yıla başladığını belirterek,  “Üniversitemizin dayandığı temel değerler akıl ve bilimdir. Amacımız her türlü dogma ve kalıplaşmış fikirden uzak, özgür düşünceli, kendine güvenen, dünya ile rahatça iletişim kuran, ülkesinin ve insanlığın iyiliği için çalışan, kendini geliştirebilen bireyler yetiştirebilmektir” dedi.  Hedeflerinin nitelikli eğitim kalitesini artırmak ve uluslararası yayınların sayısını artırmak olduğunu belirten Rektör Bağ, PAÜ’nün  26 ülke ile  60 genel anlaşma, 22 ülke ile  531 Erasmus, 13 ülke 233 Mevlana değişim programı anlaşması olduğunu vurgulayarak, yeni projelerin de hayata geçirileceğini söyledi.

Bu büyüme mitoz büyüme olmasın!

Vali Hasan Karahan, Denizli’nin daha çok devlet veya vakıf üniversitesini kaldırabilecek büyüklükte olduğunu belirterek, “PAÜ için ikinci bir kampüs düşünülüyor. Evet, PAÜ büyüyor.  Ama dikkat edelim;  bu büyüme mitoz büyüme olmasın. Çünkü Denizli,  bir çok devlet ve vakıf üniversitesini kaldırabilecek güçte” diye konuştu. 

Zolan’dan ikinci üniversite vurgusu

PAÜ’nün  61 bine yakın öğrencisi ile Denizli’ye önemli katkılar sağladığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  “Honaz’a  ikinci bir kampüs yapılıyor. Bakarsınız; bu ikinci bir üniversite olur. Neden olmasın? Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Onların nitelikli bir eğitim alması için yalnızca kurumlara yüklenmek doğru değil. Bu konuda bizler yerel yönetimler,  Denizli sanayicisi ve tüm Denizli halkı elinden geleni yapmak zorunda” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından bu yıl eğitim öğretime başlayan Hukuk Fakültesi’nin ilk öğrencilerine ilk dersi, HSK Üyesi Alp Arslan ile Müjdat İlhan verdi.  İlhan,” Bir çocuğun doğumu ile başlayan hakları öldükten sonrada devam eder. Bu nedenle hukuk hayatın her alanında vardır” derken HSK Üyesi Alp Arslan’da öğrencilere “Önce  insan olun. Başkalarına ve onların fikirlerine saygılı olun” tavsiyelerinde bulundu. 

Şengül BOZ 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi