27 Temmuz 2022 Çarşamba

PANİK Mİ, KUNDAKLAMA MI?

İki hafta önce çıkan yangında büyük hasar gören Hulusi Oral Evi’nin madde bağımlısı H.S.’nin tarihi evde yaktığı ateş yüzünden alevlere teslim olduğu ortaya çıktı. Polisin kapsamlı çalışması sonucu gözaltına alınan H.S., ısınmak için ikinci katta ateş yaktığını, alevlerin büyümesi üzerine panikleyip kaçtığını söyledi. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan H.S.’nin olay günü güvenlik kameralarına yansıyan şüpheli hareketleri kundaklama kuşkusunu da akıllara getirdi. 

14-02-2018 18:55:17

Atatürk’ün silah arkadaşı,  İstiklal Madalyası sahibi Mehmet Hulusi Oral tarafından 1934 yılında yaptırılan, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescil edilen özgün mimarisi ile Denizli’nin tarihi mirası içinde önemli bir yere sahip olan Hulusi Oral Evi’nde 27 Ocak’ta yangın çıkmış, 16 itfaiye aracı ve 45 itfaiye eri söndürme çalışmalarına katılmış, yangında  tarihi ev büyük zarar görmüştü. 

Kentte büyük üzüntü yaratan yangınla ilgili Emniyet Müdürlüğü kapsamlı soruşturma başlattı. Bölgedeki güvenlik kameralarının incelenmesinin ardından konakta yangının çıkmasına yol açtığı iddiasıyla madde bağımlısı olduğu öğrenilen H.S. yakalanarak gözaltına alındı. Olay günü Hulusi Oral Evi’nin bulunduğu sokakta bir süre dolaşması güvenlik kameraları tarafından tespit edilen H.S., suçunu itiraf etti, ancak amacının evi yakmak olmadığını söyledi. Şüpheli H.S.,konağa ısınmak için girip, ikinci katta ateş yaktığını ancak alevlerin bir anda büyüyüp, çevreye yayıldığını, yangını söndürmek istese de başarılı olamayınca korkup kaçtığını ileri sürdü.  Adliye’ye çıkarılan H.S., sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Panik mi, kundaklama mı?

Hulusi Oral Konağı’nın yanında bulunan bir işyerinin güvenlik kameraları, yangın öncesi ve sonrasını saniye saniye görüntüledi. Güvenlik kamerası görüntülerinde H.S. olay günü tarihi evin bulunduğu sokakta bir süre dolaşıyor, şüpheli hareketlerle etrafı kolaçan ediyor. Sokaktan ayrılan H.S. bir süre sonra tekrar gelip, duvardan atlayarak eve giriyor. Zanlının evden ayrılmasından kısa süre sonra da evden dumanlar yükselmeye başlıyor. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen ekipler alevlere müdahale ediyor, ancak tarihi konak büyük hasar alıyor. Güvenlik kamerası görüntüleri yangının panik yüzünden mi, yoksa kundaklama sonucu mu çıktığı konusunda soru işaretlerini akıllara getirdi. 

Ayhan AKAR

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi