Pamukta hedef 120 bin dekar

Denizli’nin pamuk üretiminin yoğun olarak yapıldığı Sarayköy’de üreticilere yönelik panel düzenlendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, Denizli’de 91 bin dekar alanda pamuk ekimi yapıldığını, bu rakamın bu yıl 120 bin dekara çıkmasını beklediklerini söyledi.

16-03-2018 16:18:43

Pamuk Yetiştiriciliği ve Yeni Tohum Çeşitleri paneli Sarayköy’de yapıldı. Panele, Kaymakam Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili  Yılmaz Erkaya, Adnan Menderes Üniversitesi’nden Prof.Dr.Nedim Doğan, Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü yetkilileri, STK temsilcileri, teknik personel ve üreticiler katıldı.

Sinevizyon gösterisi ile başlayan panelin açılış konuşmasında pamuk tarımı konusunda bilgi veren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili  Yılmaz Erkaya, ”Denizli’de  pamuk ekim alanları 2009 yılında 37 bin  dekar iken, geçen yıl  91 bin 352 dekara çıkmıştır.  Önümüzdeki yıllarda devletimizin yardımı ile 120 bin  dekarın üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Ayrıca yine devlet desteği ile pamukta mazot gübre desteği dekarda 44 lira olarak belirlendi,  80 kuruş da fark desteği verilecektir” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ise Sarayköy tarımında devrim niteliğinde çalışmalar olan toplulaştırma, sulama ve Büyük Menderes Nehri’nin ıslahı gibi sorunların sona erdiğini vurguladı,  mazot, gübre ve pamuk prim desteklemeleriyle Sarayköy için güzel ve bereketli günlerin yaşanacağını söyledi.

Sarayköy pamuğunun marka değerine atıf yapan Kaymakam Fatih Akkaya ise ”Pamuğumuzun değerini korumak ne gerekiyorsa elbirliğiyle yapacağız. Biz Sarayköylüler idarecisiyle, STK’larıyla çiftçisiyle, makinalı toplayıcısıyla, çırçır fabrikalarıyla ve tüccarlarıyla tarafından zarar görmesine engel olmalıyız, olacağız da. Sarayköylüler olarak üzülmemek için Ege pamuğu dendiğinde marka olarak değerlendirilen pamuğumuzun bayrağını yere düşürmeyeceğiz. Bunun için bilgilenmeli ve işi hakkıyla yapmalıyız” açıklamasında bulundu.

Panelde Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsünden M.Koray Şimşek pamuğun ekonomik önemi, Mehmet Demirtaş  pamukta  ekimi,  Dr.Nazan Uzun pamukta bitki gelişiminin izlenmesi, gübreleme ve sulama , Adnan Menderes Üniversitesi’nden Prof.Dr.Nedim Doğan pamukta yabancı otlar ve kontrolü konularında sunum yaptı.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi