PAMUKKALE’NİN KARLA MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Soğuk ve kar yağışının etkili olduğu Denizli’de Pamukkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin karla mücadelesi devam ediyor. Uzunpınar, Gözler, Kurtluca gibi yüksek rakımlı mahallelerde ekipler gece gündüz demeden yolları açık tutmak için yoğun çaba harcıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Ekiplerimiz bölgede sorun yaşanmaması için çalışmaları aralıksız devam ettiriyor” dedi.

07-01-2017 15:06:31

Türkiye genelindeki soğuk ve yağışlı hava nedeniyle teyakkuz halinde bulunan Pamukkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gece gündüz yol açma çalışmalarına devam ediyor. Aralık ayı sonunda başlayan kar yağışında da yoğun çabayla yolları açık tutan ekipler, karın yeniden yağmasıyla bir kez daha kolları sıvadı. Kent merkezinde Cuma akşam sağanak yağmur yağarken yağış yüksek kesimlerde sabaha karşı 04.00’den itibaren kar şeklinde oldu. Pamukkale ilçesinin 1200 rakımlı mahalleri olan Gözler, Uzunpınar, Akçapınar, Kurtluca ve Güzelpınar’da kar kalınlığı 25-30 cm’yi de aştı. Pamukkale Belediyesi ekipleri kar yağışı ile birlikte mesaiye başladı. Öncelikli hedef olarak yolların açık kalması olarak belirleyen ekipler yollarda küreme ve tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi. Toplam 60 kişinin yer aldığı ekipte 12 kepçe, 3 greyder, 5 tuz serpme aracı bulunurken, ekipler özellikle Gözler, Uzunpınar, Güzelpınar ve Akdere arasındaki yollarda temizleme çalışması yaptı. Etkili kar yağışı nedeniyle kapanan yollarda araçlar zorlukla ilerlerken, Pamukkale Belediyesi ekipleri Güzlepınar-Akdere arasında yolda kalan araçları da kurtardı. Ekipler kar yağışının devam etme ihtimalini göz önünde bulundurarak gece gündüz demeden hazırlıklı olarak çalışıyor.

 

“EKİPLERİMİZ YOĞUN ÇABA HARCIYOR”

 

“Rakımı yüksek olan mahallelerimizde çalışmalar aralıksız devam ediyor” diyen Başkan Gürlesin, “Yüksek kesimlerde kar yağışı etkisini gösteriyor. Biz önceden yapılan planlamayla kar yağışının başlamasıyla birlikte yolları açık tutmak için çalışmalara hemen başlıyoruz. Özellikle Kurtluca, Gözler ve Uzunpınar bölgesinde yolların açık kalması için ekiplerimiz çalışıyor. Ekiplerimiz yola kalan vatandaşlarımıza da yardım ediyor. Kar yağışının etkili olduğu bu günlerde ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız devam edecek. Amacımız kar nedeniyle hiçbir yolumuzun kapanmaması. Ben ekiplerimizde yer alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi