Pamukkale Belediyespor ligi 5. bitirdi

Pamukkale Belediyesi’nin 2015 yılında kurduğu Pamukkale Belediyespor’un ilk branşı olan tekerlekli sandalye basketbol takımı 2017-2018 sezonunu galibiyetle kapattı.

10-04-2018 18:13:34

Orhan MIKIROĞLU 

Deplasmanda Yeşilgönen Engelliler Spor Kulübü’nü 69-21 yenen mavi-beyazlı takım sezonu beşinci sırada tamamladı. Sezonu galibiyetle tamamlayan Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Basketbol Takımı oynadığı 14 maçta 6 galibiyet, 8 mağlubiyet aldı. Mavi-beyazlı takım 699 sayı atarken, 727 sayı yedi. Pamukkale Belediyespor, topladığı 20 puanla 8 takımlı grubu beşinci sırada bitirdi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, takımın kuruluş amacının engelli gençlerin spor yapmasına imkan sağlamak olduğunu ve 3 sezonda bu amacına ulaştığını söyledi. “Denizlili engellilerin kendilerini sporla ifade etmelerine imkan sağladık” diyen Başkan Gürlesin, “Biz gençlerle bu ligde mücadele ettik. Ortaya konan oyun bizim için skordan daha önemli. Meryem Tan ve Yunus Emre Bal milli takımlarda yer aldı. Doğancan Köktaş da milli takıma hazır genç sporcularımız arasında. Bizim için en büyük mutluluk bu gençlerin basketbol sayesinde hayatlarının değişmesi. Biz her sene daha çok gencimizin spor yapmasına ve kendilerini ifade etmesine imkan sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi