30 Temmuz 2022 Cumartesi

Öztürk’ten moral ziyareti

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk,  Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanan Cemile Çaylı ve Mehmet Pişkin’i  ziyaret ederek talep ve önerilerini dinledi. 

10-11-2018 11:01:55

Evde Sağlık Hizmetleri’nin çalışmalarını yerinde görmek isteyen İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk geçirdiği trafik kazası sonucu omurgası kırılarak felç olan ve yatağa bağımlı olarak 8 yıldır yaşamını devam ettiren 54 yaşındaki Cemile Çaylı ile beyne pıhtı atması sonucu felç geçiren yatağa bağımlı 59 yaşındaki Mehmet Pişkin’i evlerinde ziyaret etti. Hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Öztürk, Evde Sağlık Hizmetleri Koordinatör Hekimi Dr. Bekir Öztürk’den hastaların durumu hakkında bilgi aldı. İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk’ün evlerine yaptıkları ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Çaylı ve Pişkin aileleri de Evde Sağlık Hizmetlerinin tedavi süresince her zaman yardımlarına koştuğunu, herhangi bir sıkıntılarının olmadığını söyleyerek teşekkürlerini iletti.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Öztürk, Evde Sağlık Hizmetlerinin hastaya tanı koymaktan ziyade tanısı konulmuş hastanın düzenlenmiş olan tedavisinin takibini, uygulamasını ve hastalığıyla ilgili gerekli bilgilerin hasta ve yakınlarına aktarılarak onların eğitimini kapsadığını söyledi. Hizmetten kronik hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı hastaların yararlanabildiğini anlatan Öztürk, “Evde Sağlık Hizmeti almak isteyen hasta ve yakınlarımız 444 3833 numaralı Ulusal Çağrı Merkezi’ni arayarak başvuru yapabilir. Çağrı merkezi hastanın bilgilerini aldıktan sonra ilgili koordinasyon merkezine yönlendirme yapar. Yönlendirmeden sonra Evde Sağlık Hizmetleri birimi hastayı evinde ziyaret eder, hastanın evde sağlık hizmetleri kapsamına alınıp alınmayacağına karar verir” dedi. 

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi