Öztürk’ten bağımlılık uyarısı

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, teknoloji ve internetin yoğun kullanımı sayesinde her konudaki veri akışının dünyayı küçük bir köye çevirdiğini belirtti, “Ancak bu sık ve yaygın kullanımdan kaynaklı birçok problem türedi. Bunların en başında ise teknoloji bağımlılığı geliyor” dedi.

13-03-2019 10:38:09

İnternet sayesinde hayal edilemeyen birçok şeyin artık parmaklarımızın ucunda olduğunu dile getiren İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, “Fakat özellikle teknoloji ve internetin çok sık ve yoğun kullanımından kaynaklanan problemler de türedi. Bireylerde, okul çağındaki çocuk ve gençlerde oldukça sık görülen problemli internet/bilgisayar kullanımı, sosyal ilişkilerinin olumsuz yönde etkilenmesine, aile bağlarının zayıflamasına neden olmakta; akademik başarılarını veya iş başarılarını da düşürebilmektedir. Hatta yapılan araştırmalar toplumsal duyarsızlığı artırdığı, mahremiyet sınırlarını zedelediği ve kişilik yapısında olumsuz etkileri olduğunu ortaya koydu” dedi.

Öztürk, teknolojinin ve internetin bu olumsuz etkilerini azaltmak için akıllı kullanıcı olmayı becerebilmek gerektiğini vurgulayarak “Nasıl ki gerçek dünyanın uyulması gereken kuralları ve sorumlulukları varsa internet diye adlandırılan sanal dünyada da uyulması gereken kurallar ve sorumluluklar vardır. Bu konuda akıllı kullanıcılık ile ilgili farkındalık oluşturulmalıdır. Gerçek dünya ile sanal dünya arasında ahenk sağlanmalı ve özellikle teknoloji ile internetin kullanımına insani sınırlar çekilmelidir” diye konuştu. 

Ailelere ve gençlere internet kullanımına ilişkin bazı önerilerde de bulunan Öztürk, “Çocuklar ve gençler interneti hangi amaçla ne kadar süre için ve nasıl faydalanmaları gerektiğini öğrenmeli, kullanmadan önce bir amaç belirlemelidir. Bazı günler ve ya belirli saatlerde internette daha uzun süre geçiriliyorsa bunun niçin böyle olduğunu kendine sormalıdır. Aynı zaman diliminde hangi sosyal faaliyet bu açığı kapatırdı üzerine düşünülmelidir. Unutulmamalıdır ki gerçek hayatta mutluluk–mutsuzluk dengesini kuramayanlar, sanal hayatlarda sahte mutluluk arayışa girerler. Gerçek dünyamızı yaşanılabilir kıldıkça sanal hayatlardan ve arayışlardan uzaklaşılır. Tüm güzelliği-çirkinliği; iyiliği-kötülüğü ve bütün çelişkileriyle hayat sokakta. Bir bilgisayar camına değil, pencere camından gerçek dünyaya bakılması dileğiyle” dedi. Haber Merkezi

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi