Özöndel, fiziği romanla anlattı

Denizli’de Fizikçi Adem Özöndel, fiziği bambaşka bir dille anlatarak romana dönüştürdü. Özendel, Spektrum Başlangıç adlı bilimkurgu romanıyla birçok kişinin bilmediği, günlük hayatta konuşulan durumların nasıl hayatımızda var olduğunu kurguladığı hikaye ile okurların beğenisine sundu.

07-07-2020 13:26:53

Adem Özöndel, Spektrum Başlangıç adlı bilim kurgu romanıyla fizik bilimini insanlara ilgi çeken bir hikaye ile anlatmayı başardı. Fiziğe merakının çocukluğundan beri olduğunu belirten Özöndel, okurlarla buluşan kitabıyla fizik ile ilgili bildiklerini insanlara anlatmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kitap yazma fikrinin nasıl oluştuğunu anlatan Özöndel, “Bir gece, bilim kurgu filmi açtım, izliyorum. O aralarda bir cümle her yerde dolaşıyor: ‘Bizim tarihimiz Amerika da olsa her padişahın tarihi bir dizi olur, bir film olur.’ Bir fizikçi olarak elimizin altında yüzlerce bilimsel olay var her biri bir bilim kurgu olur. Arından okuduğum romanlar aklıma geldi. 6-7 tane kurgu geçirdim, birisi hoşuma gitti. Açtım bilgisayarı ve yazmaya başladım. O gün sabah 06.00’ya kadar 13 sayfa yazdım ve daha konuya girememiştim bile. Karakterler yaratmak, olay örgüsü oluşturmak… Her şeyi kendimin belirlediği bir dünyanın içindeydim artık. En sonunda tamamladım nihayet” dedi.
İçinde bulunduğumuz evrenin fizik kuralları ile varlığını sürdürdüğünü belirten Özöndel, fizik bilimini teknik bir kitap olarak değil de roman diliyle aşk, korku, mutluluk neredeyse her duyguyu içinde barındıran bir kurgu içerisinde romanında anlattığı söyledi. 
Yazarın kitabı Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık Kitap Evinden çakarak kitapçılarda rafta yerini aldı. Koray ÇAĞDAŞ

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi