4 Ağustos 2022 Perşembe

Özel okullara bir yenisi ekleniyor

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okullar, bin öğrenci kapasiteli kampüsü ile önümüzdeki dönem eğitim faaliyetlerine başlıyor. Okulun Genel Müdürü Faruk Tatar ve beraberindeki yönetim kadrosu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

10-01-2018 17:11:57

2018-2019 eğitim-öğretim döneminde Denizli’de hizmete girmesi planlanan Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları’nın yönetim kadrosu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir tanıtım semineri toplantısı düzenledi.

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Genel Müdürü Faruk Tatar, Denizli Kampüs Kurucu Temsilcileri Baki Bağadır ve İhsan okan Çakanel, Denizli Kampüs Müdürü Tığba Yeşilpınar ile Bilfen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Öztürk’ün katıldığı basın toplantısında, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Denizli’de faaliyetlerine başlayacak okul hakkında bilgiler verildi.

“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ”
Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları’nın bilgiyi yaşamla bütünleştiren, her türlü bilimsel, kültürel ve sosyal yeniliğe açık bireyleri yetiştiren Ege Üniversitesi’nin vizyonunu her yaştan öğrenciye ulaştırmak amacıyla 2016 yılında kurulduğunu belirten Genel Müdür Faruk Tatar, Türkiye eğitim sektöründe fırsat eşitliğini oluşturmak amacıyla yeni kampüsünü Denizli’de faaliyete geçireceğini açıkladı.

DENİZLİ 7. KAMPÜS
Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları’nın, Bilfen Şirketler Grubu ile Ege Üniversitesi’nin akademik gücünden destek alarak, değişen rekabetçi dünyaya donanımlı, yeni nesiller yetiştiren bir eğitim kurumu olduğunu kaydeden Tatar, “Kurumumuz, Ege Üniversitesi’nin uluslar arası çapta rüştünü ispatlamış köklü kadrosuyla, akademik başarısını baz alarak eğitim serüvenine İzmir, İstanbul, Ankara, Fethiye, Bodrum ve Kocaeli’den sonra Denizli ile devam ediyor” dedi.

20 MİLYONLUK YATIRIM
Sosyal, kültürel ve sportif donatılara sahip, Denizli ve Ege’nin örnek kampüsü olması planlanan Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları’nın yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla, Sırakapılar Mahallesi Kanal Boyu mevkiinde hizmete gireceği açıklandı. Bin öğrenci kapasiteli okulun il yılında okul öncesi, ilkokul ve ortaokul seviyesinde eğitim vereceği, daha sonraki yıllarda lise seviyesini de bünyesine ekleyeceği belirtildi.

DENİZLİ 5 ÖZEL OKULU DAHA KALDIRIR
Denizli’nin eğitim potansiyelini yaptıkları fizibilite çalışmaları ile belirlediklerini, kentin 5 özel okulu daha kaldırabilecek düzeyde olduğunu sözlerine ekleyen Tatar, “Bizler gelip geçici insanlarız. Önemli olan bu kurumların çocuklarımızı eğitimde hangi seviyelere taşıyacaklarıdır. Açılan okulların eğitim kalitesi ve bunu sürdürülebilirliği nedir buna bakmak lazım” dedi.

ÖZEL OKULLARDAN YARARLANAN ÖĞRENCİ ORANI YÜZDE 7
Bilfen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Öztürk ise Bilfen’de eğitim gören öğrencilerin şanslı olduğunu ancak eğitim altyapısı nedeniyle her ilin bu kurumu kaldıramadığını belirterek, “Biz de eğitimde fırsat eşitliğini yaratmak ve her çocuğumuzun şanslı hale gelmesini sağlamak amacıyla ikinci bir kurumu açtık. Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları ile iyi eğitimi her çocuğun ayağına götürmek istiyoruz. Şu an Türkiye’de öğrencilerin yüzde 7’si özel okullardan yararlanabiliyor. Biz bunun önce yüzde 15’lere, sonrasında da yüzde 25’lere çıkarılmasında katkı koymak istiyoruz” diye konuştu.
Ayhan AKAR

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi