Oto yol değil hızlı tren

24 Temmuzda yapılması planlanan Aydın- Denizli oto yol ihalesinin ertelenmesini değerlendiren Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, “Bunun yerine İzmir - Denizli arası Hızlı Tren hattı daha makul ve mantıklı bir girişim olacaktır” dedi.

24-07-2018 17:28:11

AK Parti hükümetinin duble yol, oto yol gibi kara taşımacılığında oldukça ihtiraslı davrandığını belirten Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin toplu taşımacılıkta ileri adımlar attığını söyleyerek, “Oto yol için harcanacak parayla hatta çok daha azına İzmir - Denizli arasına Hızlı Tren hattı döşenebilir” dedi.

Aydın- Denizli karayolunun bazı onarımlarla ihtiyaçlara yeterince cevap verecek düzeyde olduğunu hatırlatan Kasapoğlu, “Bunun yerine İzmir - Denizli arası Hızlı Tren hattı daha makul ve mantıklı bir girişim olacaktır. Oto yol için harcanacak parayla hatta çok daha azına İzmir - Denizli arasına Hızlı Tren hattı döşenebilir. Hem coğrafi koşullar açısından hem maliyet açısından hem de daha fazla yolcu ve yük taşıma açısından demiryolu taşımacılığı çok daha elverişlidir. İzmir- Denizli arası oldukça düzlük bir ova ve vadiden oluşuyor. Çok fazla engebesi olmayan fazla masraf gerektirmeyecek bir coğrafi yapıya sahiptir” dedi.

Karayolu taşımacılığının hem oldukça pahalı hem de daha az yolcu ve yük taşınabilen bir ulaştırma şekli olduğunun altını çizen Kasapoğlu, “Hızlı tren taşımacılığında dünyada çok önemli gelişmeler sağlandı. Avrupa'da, Japonya'da, Çin'de saatte 400 -500 km hız yapabilen trenler uygulamaya girdi. Artık günümüzde Denizli'den 1 saatte İzmir'e ulaşmak mümkündür. Karayolu taşımacılığı otobüs, otomobil gibi kara taşıtları, yedek parçaları ve akaryakıtları bakımından ülkemizi daha fazla dışa bağımlı hale getirmektedir. AK Parti Hükümetinin bu inadından vazgeçmesi, kıt kaynakları doğru ve verimli değerlendirmesi, halkın ihtiyaçlarına cevap veren toplu taşıma projelerini gündemine alması akıllıca olur” diye konuştu.
Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi