4 Ağustos 2022 Perşembe

Otizm dostu üniversiteden ilk adım

Pamukkale Üniversitesi'nde  ‘Otizm Eylem Planı’ çerçevesinde 4 gün boyunca etkinlikler düzenlenecek.

10-04-2018 17:28:53

Türkiye’nin ilk Otizm Dostu Üniversitesi olan Pamukkale Üniversitesi’nde, ‘Otizm Eylem Planı’ çerçevesinde hedeflenen çalışmaların  hayata geçirilebilmesi için yapılması gerekenler konuşuldu. Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Denizli Otizm Derneği Başkanı Dudu Karaman Dinç, “Pamukkale Üniversitesi’nin sahip olduğu birikimi, özel çocuklarımızın ve de ailelerimizin yararına olacak şekilde harekete geçirilmiş olmasını son derece anlamlı ve mutluluk verici buluyorum’’ şeklinde konuştu.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Denizli Otizm Derneği Başkanı Dudu Karaman Dinç’in imzaladığı işbirliği protokolü çerçevesinde Özel Eğitim, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Çocuk ve Ergen  Psikiyatrisi bölümlerinde görev yapan PAÜ akademisyenleri ve Denizli Otizm Derneği yönetim kurulu üyelerinin bir araya geldiği toplantıda; öğretmenler, öğrenciler ve veliler olmak üzere üç farklı hedef kitleye yönelik gerçekleştirilecek çalışmalar ele alındı.

Otizm farkındalık ayı olan nisan ayı boyunca, Denizli Otizm Derneği’nin katkılarıyla Pamukkale Üniversitesi’nde bir çok etkinlik düzenleneceğini belirten Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru, Otizm Farkındalık Etkinlikleri’nde aktif katılım gösteren akademisyen ve öğrenci gruplarına teşekkür etti. Prof. Dr. Duru, “14 Nisan Cumartesi günü Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın bizzat katılım göstereceği etkinliklere, üniversitemiz öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin yanı sıra, özel çocuklarımız ve aileleriyle birlikte tüm Denizli halkımız davetlidir” dedi.

Otizm Farkındalık Etkinlikleri Kapsamındaki 10 Nisan ile 14 Nisan arasında  konferanslar ,film gösterimleri, uçurtma şenliği ve tişört boyama etkinlikleri  düzenlenecek.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi