“Orta doğu kader mi? Sonuç mu?”

Pamukkale Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Mavi Düşünce Topluluğu tarafından ortaklaşa düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak Savaş Muhabiri Mehmet Akif Ersoy katıldı. 

01-12-2017 18:30:58

Pamukkale Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğin açılışında konuşma yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Enes Zeytun, konsey olarak öğrencileri her zaman iyi temsil etme çabası içinde olduklarını hatırlatarak,  öğrencilerin yaşadıkları sorunlarda her zaman çözüm odaklı bir çalışma sürdürdüklerini dile getirdi

Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen ve Orta Doğu’da Libya, Suriye gibi birçok ülkede savaş muhabiri olarak görev yapmış olan Mehmet Akif Ersoy, öncelikle televizyonculuğa nasıl başladığını anlattı. Televizyonu bir illüzyon olarak tanımlayan ve özellikle savaş bölgelerinde haberciliğin pahalı bir iş olduğuna dikkat çeken usta savaş muhabiri, tüm bu maliyetlere rağmen toplumun algısını şekillendirmek için televizyonculuğun yapılmaya devam ettiğini dile getirdi. 
Mehmet Akif Ersoy, “Eğer siz bir terör operasyonu başlatacaksanız ve bu terörü İslam’la özleştirecekseniz, yeniden şekillendirmek istediğiniz bir coğrafya varsa o zaman iyi bir prodüksiyona ihtiyacınız vardır. Mesela Usame Bin Ladin’i terörist olarak biliyoruz. Hiç biriniz Kaddafi ile bir çay içmediniz ama hepinizin Kaddafi ile ilgili bir fikri var. Bu fikri oluşturan şey de internet ve televizyonda gördüklerinizle ilgilidir” dedi. 
Mısır, Yemen, Libya ve Suriye’de yaşanan iç karışıklık ve rejim değişikliği süreçlerini ve sonrasında ülkelerin içinde bulundukları durumu özetleyen Mehmet Akif Ersoy daha sonra Türkiye’nin sınır ötesi operasyonları ve Bölgesel Kürt Yönetimi’nin bağımsızlık referandumu konularında bilgi ve fikirlerini katılımcılarla paylaştı. 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi