27 Temmuz 2022 Çarşamba

Organlarıyla 3 kişiye hayat verdi

Kalp rahatsızlığı bulunan ve geçirdiği epilepsi nöbeti sonrası beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden Uğur Büyükçakır, organlarıyla 3 kişiye hayat verdi. Büyükçakır’ın böbrekleri ve karaciğeri başka bedenlerde yaşayacak.

03-11-2018 10:42:49

28 Ekim’de epilepsi nöbeti geçirerek fenalaşan 48 yaşındaki Uğur Büyükçakır, Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Büyükçakır, nöroloji yoğun bakıma kaldırıldı.

Yoğun bakımda 3 gün boyunca yaşam mücadelesi veren Uğur Büyükçakır’ın yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Ailesiyle yapılan görüşmeler sonucunda 48 yaşındaki Büyükçakır’ın organları bağışlandı. İzmir’den gelen ekipler aynı anda iki böbreği ve karaciğeri aldı. Alınan böbrekler İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, karaciğer de İzmir Kent Hastanesi’ne gönderildi.

İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Uğur Büyükçakır’ın ailesine baş sağlığı diledi, organ bekleyen hastalar adına minnettarlığını dile getirdi. Öztürk, “Her zaman söylediğimiz gibi organ nakli ancak beyin ölümü gerçekleşen hastalardan yapılabilmektedir. Ülkemizde de organ bekleyen binlerce hasta olduğunu düşünürsek, Büyükçakır Ailesi en acı günlerinde bağışta bulunarak organ bekleyen hastalara umut oldu. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bir kez daha herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi. 

 

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi