6 Ağustos 2022 Cumartesi

Ök, "Türkiye küresel fon yönetim merkezi olacak"

AK Parti Denizli Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Nilgün Ök, İstanbul Finans Merkezi’nin hayata geçirilmesiyle Türkiye’nin küresel ölçekte bir fon yönetim merkezi olacağını söyledi. 

20-12-2018 17:21:15

Sermaye Piyasası Kurulu’nun 2019 yılı bütçesi hakkında AK Parti Grubu adına TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Sermaye Piyasası Kurulu’nun, kuruluşundan bu yana reel sektörün gerek öz kaynak finansmanı, gerekse borçlanma araçları yoluyla finansmanında önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı.

SPK’nın sermaye piyasalarının en üst denetim mercii olduğunu belirten Ök, “Kurul piyasa değeri 800 milyar liranın üzerinde olan 403 borsa şirketinin, borsa dışı 86 halka açık işletmenin, toplam değerleri 50 milyar TL’ye ulaşan 487 yatırım fonunun, portföy değerleri 90 milyar TL’yi aşan 408 emeklilik yatırım fonunun, portföy değeri 20 milyar TL’nin üzerinde olan 33 gayrimenkul yatırım ortaklığının, yönettikleri portföy büyüklükleri 170 milyar TL olan 55 portföy yönetim şirketinin, aktif toplamları 5 milyar TL’nin üzerinde olan girişim sermayesi yatırım ortaklıklarının, sermaye piyasasında aracılık faaliyeti yapan 124 yatırım kuruluşunun, 101 bağımsız denetim şirketinin,136 gayrimenkul değerleme şirketi ve 8 derecelendirme kuruluşunun, yasal mevzuatını oluşturarak düzenlemesini yapmaktadır” dedi.

İstanbul Finans Merkezi Projesi’ne de değinen Ök, “İstanbul Finans Merkezi,  ülkemiz açısından çok önemli bir vizyon projesidir. Küresel şirketlerin ana veya bölge ofislerinin ülkemize gelmesini sağlayacak olan bu proje ile Türkiye küresel ölçekte bir fon yönetim merkezi olacaktır. Ayrıca;  İstanbul Finans Merkezi sayesinde şirketlerimizin ihtiyaç duydukları fon ve finansmanı, istedikleri araçla ve istedikleri vadede bulabilmelerine imkân sağlanacak” diye konuştu. 
Haber Merkezi
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi